Παναρίτη: Μας είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 1-2 μήνες!

Παναρίτη: Μας είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 1-2 μήνες!

Τι δήλωσε η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο Brussels Group αποκάλυψε πώς πρότειναν οι πιστωτές της χώρας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Όπως ανέφερε, όταν η ελληνική πλευρά λέει ότι έχει πρόβλημα ρευστότητας, οι δανειστές προτείνουν να παγώσουν οι μισθοί για ένα – δύο μήνες. «Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες».

«Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών… Οι πιο σκληροί είναι του ΔΝΤ λέγοντας ότι λειτουργούν σχεδόν στρατικοποιημένα, με πειθαρχία και που διεκδικούν αυτό που θέλουν μέχρι τέλους» ανέφερε. Όσον αφορά τους αξιωματούχους της ΕΚΤ σημείωσε πως συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοι των τραπεζών, ενώ τους αξιωματούχος της Κομισιόν τους χαρακτήρισε ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών που βγάζουν τους προϋπολογισμούς.

Η κ. Παναρίτη σημείωσε επίσης πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.

Όπως είπε η κ. Παναρίτη, υπάρχουν τρία ουσιαστικά προβλήματα σε σχέση με την κρίση:

-Το πρώτο είναι τα αίτια της κρίσης που δεν διορθώσαμε, δεν κάναμε τίποτα για τις συντεχνίες, που συνεχίζουν ακάθεκτες. Δυστυχώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.

-Δεύτερον δημιουργήσαμε περισσότερο χρέος και συνεχίζουμε να μην παράγουμε.

-Τρίτον δεν έχουμε χάσει απλώς παραγωγικότητα αλλά έχουμε χάσει τους νέους ανθρώπους. Στην Ελλάδα υπάρχει μια δημογραφική βόμβα οι νέοι 18-24 είναι μόλις 250 χιλιάδες αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Παναρίτη είχε αναφέρει ότι «είναι ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 46 ετών».