Πάνω από 1.100 οι νεκροί από τον κορωνοϊό- 94 θάνατοι σε μία ημέρα

Πάνω από 1.100 οι νεκροί από τον κορωνοϊό- 94 θάνατοι σε μία ημέρα
epa08200199 Thai and foreign passengers wearing surgical masks arrive at Don Mueang Airport in Bangkok, Thailand, 07 February 2020. Thai Public Health officials said that the number of people infected with the novel coronavirus in Thailand remained at 25. Nine had been discharged from hospitals. The virus has killed so far at least 638 people and over 31,000 others were confirmed infected, mostly in China. EPA/RUNGROJ YONGRIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό των επαρχιακών υγειονομικών αρχών, στη Χουμπέι, εστία της επιδημίας, εντοπίστηκαν επίσης χθες 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου μετά την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής υγείας στη Χουμπέι ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταγράφηκαν 94 νέοι θάνατοι.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό των επαρχιακών υγειονομικών αρχών, στη Χουμπέι, εστία της επιδημίας, εντοπίστηκαν επίσης χθες 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πάνω από 44.000 κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638). Στην Ουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Αυξάνονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Τριάντα εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν (κεντρική Κίνα) εντοπίστηκαν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας. Με τον εντοπισμό των νέων κρουσμάτων, το σύνολο στο σκάφος αυξάνεται σε 174.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 53 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο έδειξαν ότι «39 άνθρωποι» έχουν μολυνθεί, τόνισε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Κατσουνόμπου Κάτο, προσθέτοντας ότι ένας από τους υπεύθυνους για την καραντίνα έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό.

Τουλάχιστον 174 από τους περίπου 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess έχουν προσβληθεί από τον 2019-nCoV, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.