Πάνω από 110 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Siemens – Γιατί είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία;

Πάνω από 110 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Siemens – Γιατί είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία;
epa08409105 (FILE) - Siemens logo on a train car at the Inno Trans 2018 convention in Berlin, Germany, 17 September 2018 (reissued 08 May 2020). Siemens on 08 May 2020 released their January 1 to March 31, 2020 results, saying their revenue stood at 14.2 billion euro, almost same as year before, while net income, including a loss of 0.3 billion from discontinued operations, stood at 0.7 billion compared to 1.9 billion euro in Q2 FY 2019. Siemens said they cannot confirm their original guidance for fiscal 2020 because of the current ongoing situation. EPA/OMER MESSINGER *** Local Caption *** 54633534 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχει «πρακτικά καμία επίπτωση» στη Siemens, λόγω των τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού.

Η Siemens ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου ελαφρώς υψηλότερα των προσδοκιών την Πέμπτη, με επιβράδυνση στο τμήμα τουαυτοματισμού εργοστασίων και ιστορικό ρεκόρ στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.

Η Digital Industries, η οποία προμηθεύει τις εταιρείες με λογισμικό και ελεγκτές για τη λειτουργία των γραμμών παραγωγής τους, είδε τις νέες παραγγελίες να μειώνονται κατά ένα τρίτο και τα κέρδη κατά ένα πέμπτο, καθώς οι συνθήκες της αγοράς εξασθένησαν.

Όπως και άλλες μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες, τα αποτελέσματα της Siemens θεωρούνται βαρόμετρο της παγκόσμιας οικονομίας, σημείωσε το Reuters.

Οι πελάτες που προηγουμένως δημιούργησαν αποθέματα εξαρτημάτων για να αποφύγουν τις ελλείψεις, επίσης απέφυγαν να αγοράσουν νέο εξοπλισμό και αποφάσισαν να μειώσουν τα αποθέματά τους.

Η ύφεση παρατηρήθηκε εντονότερα στην Ασία και την Αυστραλία, κυρίως λόγω της εξασθενημένης ζήτησης από την Κίνα.

Αν και η κατάσταση στην Κίνα βελτιώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η Siemens δήλωσε ότι αναμένει ότι οι συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά της μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

«Αναμένουμε περιφερειακές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες θα μειώσουν τελικά τα αποθέματά τους σε κανονικά επίπεδα» είπε ο διευθύνων σύμβουλος Ρόλαντ Μπους στους δημοσιογράφους.

«Ανάλογα με την ταχύτητα και την κλίμακα της οικονομικής της ανάκαμψης, η Κίνα μπορεί να χρειαστεί κάπως περισσότερο χρόνο». Η τάση αυτή θα μπορούσε να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024, σύμφωνα με τη εταιρεία

Παρόλα αυτά, μια ισχυρότερη απόδοση από το τμήμα Mobility που κατασκευάζει τρένα βοήθησε να αντισταθμιστεί η ύφεση, ενώ ο βραχίονας αυτοματισμού κτιρίων Smart Infrastructure της Siemens είχε το καλύτερο τρίμηνο όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα και αποτελέσματα

Ο CEO υποστήριξε πως η ναυτιλιακή κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχει «πρακτικά καμία επίπτωση» στη Siemens, λόγω των τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού και της εμπειρίας της στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Ο ίδιος επεσήμανε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 113 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η Siemens, ως στοιχείο που του δίνει αυτοπεποίθηση για το μέλλον.

Συνολικά, η Siemens ανακοίνωσε αύξηση των βιομηχανικών κερδών της κατά 3% στα 2,72 δισ. ευρώ (2,93 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 2,64 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 18,41 δισ. ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις των 18,58 δισ. ευρώ, αφού οι συναλλαγματικές διαφορές -κυρίως από το ισχυρότερο δολάριο- μείωσαν τις πωλήσεις που αναφέρονται σε ευρώ.

Η Siemens επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 4% έως 8%, μετά τις εκποιήσεις και όταν αφαιρεθούν οι συναλλαγματικές επιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com