Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης – Η σημασία για τον πόλεμο στη Γάζα

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης – Η σημασία για τον πόλεμο στη Γάζα
AGYI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Χρειάζονται νέες κυβερνητικές και πολιτικές ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα στη Γάζα» είπε ο Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ δήλωσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

«Η απόφαση να παραιτηθώ ήρθε υπό το φως της πρωτοφανούς κλιμάκωσης στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και του πολέμου, της γενοκτονίας και της πείνας στη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε ο Σταγιέχ.

«Βλέπω ότι το επόμενο στάδιο και οι προκλήσεις του απαιτούν νέες κυβερνητικές και πολιτικές ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα στη Γάζα και την ανάγκη για μια παλαιστινιακή-παλαιστινιακή συναίνεση που θα βασίζεται στην παλαιστινιακή ενότητα και την επέκταση της ενότητας της εξουσίας στη γη της Παλαιστίνης» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Al Jazeera σημειώνει πως τα σχόλια του Σταγιέχ έρχονται καθώς αυξάνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ προς τον Αμπάς να ανατάξει την Παλαιστινιακή Αρχή και να αρχίσει να εργάζεται πάνω σε μια πολιτική δομή που θα μπορεί να κυβερνήσει ένα παλαιστινιακό κράτος μετά τον πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: