Παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης για το πόθεν έσχες και τις off-shore

Παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης για το πόθεν έσχες και τις off-shore

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, αποφάσισε την Τετάρτη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2007, φέρεται να μετακινήθηκαν μέσω της off shore εταιρείας Catalina Ltd εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όπως προκύπτει από το “πόθεν έσχες” του 1994, εμφανίζεται ως κάτοχος της εν λόγω off-shore.

Το χρονικό των καταγγελιών ενάντια στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν δημοσίευμα της εφημερίδας Real News εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ως πιθανά εμπλεκόμενο σε νέο σκάνδαλο εξοπλιστικών και συγκεκριμένα στην εξαγορά ελικοπτέρων Super Puma.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έκανε λόγο για έρευνα που ξεκίνησε με αντικείμενο τον Γ. Καρατζαφέρη που εάν και είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του τις δυο offshore εταιρείες, υπήρχαν εμβάσματα σε αυτές που αφορούν στην αγορά οπλικών συστημάτων και ειδικά των ελικοπτέρων Super Puma.

Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής θα απαντούσε στο εάν, μέσω των εταιρειών Catalina International Ltd – η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και Homeric TCI – ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έλαβε εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002-2007, η εξωχώρια εταιρία Catalina – που φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από εταιρεία εξοπλιστικών – εντοπίστηκε με χαρτοφυλάκιο περί τα 6,4 εκατομμύρια ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατομμύρια ευρώ σε Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο και Λαγονήσι, καθώς και στις Βρυξέλλες.

Την υπόθεση σχετικά με το εισαγγελικό αίτημα για τη διερεύνηση του πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, αποκάλυψε την Κυριακή 9/11 η Realnews.
Μέσα από την Catalina, όπου εμφανίζεται συνιδιοκτήτης ο γιος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στη δεύτερη εξωχώρια εταιρία “Homeric”, χωρίς πάντως να εντοπίζονται προς ώρας λογαριασμοί και καταθέσεις.

Η πρώτη offshore, χωρίς πάντως να αναφέρεται ως τέτοια, είχε δηλωθεί στα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη τα έτη 1992 και 1993, ενώ η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ.
Σήμερα, η Catalina φέρεται να έχει αλλάξει χέρια, ενώ παρουσιάζει μηδενικό χαρτοφυλάκιο.

Πηγή: news247.gr