Παραπομπή των Σταθάκη και Φλαμπουράρη από την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής

Παραπομπή των Σταθάκη και Φλαμπουράρη από την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής
O õðïõñãüò Åðéêñáôåßáò ãéá ôïí Óõíôïíéóìü ôïõ Êõâåñíçôéêïý ¸ñãïõ ÁëÝêïò ÖëáìðïõñÜñçò (Á) êáé õðïõñãüò Ïéêïíïìßáò, Õðïäïìþí, Íáõôéëßáò êáé Ôïõñéóìïý Ãéþñãïò ÓôáèÜêçò (Ä) óõíïìéëïýí êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò óõæÞôçóçò óôçí Ïëïìåëåéá ôçò ÂïõëÞò, ôùí ðñïãñáììáôéêþíí äçëùóåùí ôçò ÊõâÝñíçóçò, ÄåõôÝñá 9 Öåâñïõáñßïõ 2015. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Γιώργο Βαρεμένο, όσον αφορά τον Γιώργο Σταθάκη εντοπίστηκαν αποκλίσεις σε καταθέσεις και ακίνητα πλην του 1 εκατ. ευρώ.

Την κατά προτεραιότητα παραπομπή των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σε περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές αποφάσισε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Αναφορικά με τον κ. Σταθάκη: Μετά τις δικές του τροποποιητικές δηλώσεις διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική του επίσημη δήλωση «πόθεν έσχες» που δεν περιορίζεται μόνο στο 1 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα γνωστό. Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα.

Η επιτροπή «πόθεν έσχες» αποφάσισενα αναθέσει στους ορκωτούς λογιτσές τον περαιτέρω έλεγχο με ό,τι μέσο χρειαστεί, ακόμη και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.