Το παρασκήνιο του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου

Το παρασκήνιο του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου

Τα ονόματα που παίζουν , οι επαφές, το παρασκήνιο και το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης της λίστας.

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες για τη συγκρότηση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου με τον Αντώνη Σαμαρά να πυκνώνει τις επαφές και τις συναντήσεις του με τους εν δυνάμει υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thetoc.gr  έχει ξεκινήσει έναν κύκλο συναντήσεων με ορισμένους νυν βουλευτές, αλλά και πρόσωπα εκτός πολιτικής, με τους οποίους συζητεί την προοπτική να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

«Τίποτα δεν έχει “κλειδώσει” κι όσα ακούγονται και γράφονται δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Είμαστε ακόμα στην αρχή», τόνιζε προ ημερών κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με πλήρη εικόνα των παρασκηνιακών επαφών και συμπλήρωνε ότι το ψηφοδέλτιο θα έχει συγκροτηθεί έως τις 25 Μαρτίου, ακριβώς δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Πρωθυπουργός στις συναντήσεις που έχει, ζητεί από όσους ακόμα το σκέφτονται να του δώσουν οριστική απάντηση έως τις 15-20 Μαρτίου και αυτή η προθεσμία αφορά κυρίως τους εν ενεργεία βουλευτές.

Πρόθεσή του είναι να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο περί τα τέλη Μαρτίου σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, απ’ όπου και θα σημάνει και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr