Παράταση παραστάσεων για «Το Σώσε» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Παράταση παραστάσεων για «Το Σώσε» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
(Ξένη Δημοσίευση). Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει στιγιότυπο από τη θεατρική παράσταση "Το Σώσε", του Μάικλ Φρέιν, που θα παρουσιαστεί από τις 10-27 Οκτωβρίου 2018, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Σε ένα επιβλητικό σκηνικό-ανθρώπινη κυψέλη, που βουίζει από τις προσβολές και τις παρεξηγήσεις, οι ηθοποιοί ξεχνούν τα λόγια τους, ο σκηνοθέτης ωρύεται, τα κοστούμια ξηλώνονται, ενώ οι σαρδέλες, τα τσεκούρια και οι ανθοδέσμες βρίσκονται πάντα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή... Θέατρο μέσα στο θέατρο, φάρσα μέσα στη φάρσα, γκάφα πάνω στην γκάφα. Ένας ύμνος στο λάθος. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μιχάλης Κίμωνας, Γιάννης Κλίνης, Σοφία Κόκκαλη, Έμιλυ Κολιανδρή, Έκτορας Λυγίζος, Άννα Μάσχα, Άρης Μπαλής, Αρετή Σεϊνταρίδου. Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ/ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

Λόγω μεγάλης ζήτησης προστέθηκαν τέσσερις έξτρα παραστάσεις.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοινώνει (λόγω μεγάλης ζήτησης) τέσσερις έξτρα παραστάσεις στις 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου (στις 20.30), για το «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Σε ένα επιβλητικό σκηνικό-ανθρώπινη κυψέλη, που βουίζει από τις προσβολές και τις παρεξηγήσεις, οι ηθοποιοί ξεχνούν τα λόγια τους, ο σκηνοθέτης ωρύεται, τα κοστούμια ξηλώνονται, ενώ οι σαρδέλες, τα τσεκούρια και οι ανθοδέσμες βρίσκονται πάντα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Πέντε χρόνια μετά το «Room Service», ο Έκτορας Λυγίζος επιστρέφει στη Στέγη, σκηνοθετεί και, ταυτόχρονα, παίζει τον ρόλο του σκηνοθέτη στην κλασική βρετανική φάρσα του Μάικλ Φρέιν που μας βάζει μέσα στα παρασκήνια ενός θεάτρου, καλώντας μας να αναρωτηθούμε: «Τι γίνεται όταν όλα πάνε στραβά;». Μια παράσταση με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από έναν σκηνοθέτη που μας προειδοποιεί: «Το παρασκήνιο, ο κατεξοχήν χώρος της καταστροφής και του χάους, καταλαμβάνει εδώ τη σκηνή. Επεκτατικό και αδηφάγο…».

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μιχάλης Κίμωνας, Γιάννης Κλίνης, Σοφία Κόκκαλη, Έμιλυ Κολιανδρή, Έκτορας Λυγίζος, ‘Αννα Μάσχα, Άρης Μπαλής και Αρετή Σεϊνταρίδου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, μετά την παράσταση θ’ ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές, την οποία θα συντονίσει ο Πλάτων Μαυρομούστακος, Θεατρολόγος – Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.