«Παρελθόν» οι τουρίστες με βαλίτσες με ροδάκια στη Βενετία

«Παρελθόν» οι τουρίστες με βαλίτσες με ροδάκια στη Βενετία

Η πόλη της Βενετίας σκοπεύει να απαγορεύσει τις βαλίτσες με πλαστικά ροδάκια στα ιστορικά της λιθόστρωτα.

Ο δήμος της Βενετίας σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις αποσκευές με πλαστικά ροδάκια για να ανακουφίσει τους κατοίκους που έχουν απελπιστεί από τον θόρυβο ο οποίος προκαλείται από εκατομμύρια βαλίτσες με ροδάκια πάνω στα λιθόστρωτα κάθε ώρα της μέρας και της νύχτας.

Μόνο οι αποσκευές με ροδάκια από καουτσούκ ή φουσκωμένα με αέρα ή υγρό θα επιτρέπονται στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης και τα νησιά, αναφέρει ανακοίνωση του δήμου.

Η Πόλη των Δόγηδων είναι «το μεγαλύτερο τουριστικό μνημείο στον κόσμο σήμερα που δέχεται επίθεση από τουλάχιστον 27 εκατομμύρια τουρίστες», επισημαίνει ο δήμος. Το μέτρο θα επιτρέψει την προστασία των ιστορικών λιθόστρωτων που καταστρέφονται από τη συνεχή παρέλαση των μικροσκοπικών πλαστικών τροχών.

Ο δήμος διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη η επίλυση του προβλήματος, χάρη σε «προσαρμογείς που οι εταιρίες θα προτείνουν και πιθανόν θα μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμοι για όλα τα ιστορικά κέντρα».

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 και 500 ευρώ. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη, με μια εξαίρεση όμως που θα προβλέπεται για τους Βενετούς.