Παρέμβαση από Γαλλία: Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση αναστολής των μέτρων για το ελληνικό χρέος

Παρέμβαση από Γαλλία: Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση αναστολής των μέτρων για το ελληνικό χρέος

Τι δήλωσε ο Μιεσέλ Σαπέν.

Η Γαλλία αμφισβητεί την απόφαση της αναστολής των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

«Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές απόψεις του Eurogroup», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε μία έμμεση αναφορά στη Γερμανία, τη χώρα που ζήτησε την αναστολή των μέτρων.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν», επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα».

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ψήφο και από τον Ολάντ

Την υποστήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

«Υποστηρίζω τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, μάλιστα όχι ικανοποιητικά ακόμα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «να υπάρχει απαίτηση για επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα ή να αποτρέψουν την κυβέρνηση να πάρει κυρίαρχες αποφάσεις εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων που έχει λάβει εδώ στις Βρυξέλλες προκειμένου βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας».

«Είμαι υπέρ της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδας, προκειμένου να μείνει στην Ευρωζώνη και να επιτευχθεί μία λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρώπη» κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.