Παραίτηση Μεϊμαράκη και Ασημακοπούλου από βουλευτές λόγω Ευρωβουλής

Παραίτηση Μεϊμαράκη και Ασημακοπούλου από βουλευτές λόγω Ευρωβουλής
Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά από το βήμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται λίγο πριν τη ορκωμοσία των βουλευτών στη Βουλή, Αθήνα, Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2015. Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, πραγματοποιείται συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Η κίνηση γίνεται καθώς δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υποβάλλει στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνεπής σ’ αυτό που είχε προαναγγείλει, ότι δηλαδή δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας απέστειλε η βουλευτής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.