Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού- Αναζήτηση ευθυνών για τις φωτιές

Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού- Αναζήτηση ευθυνών για τις φωτιές
Ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποιεί ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς όπως αυτό φαίνεσαι από τον οικισμό Δροσοπηγή, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κ. Κουμεντάκος έχει την ευθύνη των ελικοπτέρων Σινούκ.

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκος, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αναζήτησης και επίρριψης ευθυνών σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν και γίνεται προσπάθεια να πέσουν στα χαμηλότερα σκαλοπάτια της διοικητικής πυραμίδας.

Σημειώνεται πως ο κ. Κουμεντάκος έχει την ευθύνη των ελικοπτέρων Σινούκ.

Προς το παρόν πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει δεκτή η παραίτησή του.

Σύμφωνα με πηγές, στο Πεντάγωνο συνεκλήθη νωρίτερα υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των φωτιών.