Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και CEO της Uber Τράβις Κάλανικ

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και CEO της Uber Τράβις Κάλανικ
BEIJING, CHINA - JUNE 28: Uber CEO Travis Kalanick delivers a speech at the Third Netease Future Technology Conference on June 28, 2016 in Beijing, China. Concentrated around the theme of ¡°Force Sense,¡± the Third Netease Future Technology Conference invites entrepreneurs, scientists, writers, and celebrities to explore future tech and sets areas to experience virtual reality, augmented reality, artificial intelligence, and smart cars. (Photo by Wang K'aichicn/VCG/VCG via Getty Images)

Μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα, οι μεγάλοι της επενδυτές απαίτησαν την αποχώρηση του CEO.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Technologies, Τράβις Κάλανικ, παραιτήθηκε από τη θέση του έπειτα από μια σειρά επίμαχων υποθέσεων, που περιλαμβάνουν κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση αλλά και χρήση λογισμικού για να παρακάμψει τις ρυθμιστικές αρχές. Αυτά τα σκάνδαλα έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην startup, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από την πλευρά της, η εταιρεία επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Κάλανικ από το ρόλο του CEO, αφότου οι New York YTimes ανέφεραν σε ρεπορτάζ ότι μεγάλοι επενδυτές απαίτησαν την παραίτησή του. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Uber θα παραμείνει στο συμβούλιο, επεσήμανε η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Τράβις Κάλανικ: Στρατηγικό πλεονέκτημα ή πρόβλημα για την Uber;

Αν και η Uber έχει εξελιχθεί στην startup με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από τα δράματα. Η εκδίωξη του ανθρώπου που την ίδρυσε το 2009 έρχεται έπειτα από μια σειρά αμφιλεγόμενων υποθέσεων που έριξαν φως σε προβλήματα που έχει επιφέρει η κουλτούρα και η διοίκηση της διαβόητα επιθετικής εταιρίας.

Ως το «πρόσωπο» της Uber προς το κοινό, ο Κάλανικ έχει ενσαρκώσει την επιτυχία της startup. Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, νωρίτερα αυτό το μήνα το στέλεχος είχε αναφέρει στο προσωπικό πως σχεδίαζε να πάρει άδεια, αφήνοντας τη διοίκηση της εταιρίας στη διοικητική επιτροπή.

Παρά την πρόσφατη αναταραχή, οι δραστηριότητες της Uber αναπτύσσονται: Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 3,4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο και περιορίστηκαν οι απώλειες, αν και παραμένουν σημαντικές στα 708 εκατ. δολάρια.

Τι δηλώνει ο Τράβις Κάλανικ μετά την παραίτησή του

«Αγαπώ την Uber περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο στον κόσμο και αυτή την δύσκολη στιγμή για μένα προσωπικά, αποδέχτηκα το αίτημα των μετόχων να αποχωρήσω ώστε η Uber να συνεχίσει να δημιουργεί και όχι να παρασυρθεί σε ακόμη μία αντιπαράθεση». Αυτό δήλωσε ο Τράβις Κάλανικ μετά την αποχώρησή του.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ο Τράβις Κάλανικ έθετε την Uber πάντα ως προτεραιότητα. «Η παραίτηση του αποτελεί μια θαρραλέα απόφαση και μια απόδειξη της αφοσίωσης και της αγάπης του για την Uber. Αποχωρώντας, δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε εκείνον να ξεπεράσει την προσωπική του τραγωδία (σ.σ. απώλεια της μητέρας του) δίνοντας ταυτόχρονα χώρο στην εταιρεία να ενστερνιστεί πλήρως το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Uber. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε στο μέλλον να συνεργαζόμαστε μαζί του στο Διοικητικό Συμβούλιο».