Παραιτήθηκε ζητώντας «συγγνώμη» ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε

Παραιτήθηκε ζητώντας «συγγνώμη» ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε
epa08630940 Japanese Prime Minister Shinzo Abe reacts during a press conference at the prime minister official residence in Tokyo, Japan, 28 August 2020. Prime Minister Shinzo Abe announced his resignation due to health concerns. EPA/FRANCK ROBICHON / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εμφανώς καταβεβλημένος, ο Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας. Γιατί ζήτησε συγγνώμη.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προχώρησε, όπως είχε προαναγγελθεί, στην ανακοίνωση της παραίτησής του εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του. Ο Ιάπωνας πολιτικός ζήτησε συγγνώμη «από τα βάθη της καρδιάς του» από τους πολίτες επειδή δεν στάθηκε ικανός να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Άμπε, ο πρωθυπουργός με την πιο μακροχρόνια θητεία στην ιστορία της Ιαπωνίας, δήλωσε πως δεν έγκειται σ’ αυτόν να ορίσει τον διάδοχό του, σχόλιο που υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στο κυβερνών φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με τη διαδοχή του.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άμπε, εξηγώντας πως επιδεινώθηκε η ελκώδης κολίτιδα, η χρόνια ασθένεια από την οποία πάσχει.

Ο Άμπε διευκρίνισε πως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται γύρω στα μέσα του περασμένου μήνα και πως δεν θέλει το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.