Παρουσιάζεται στον Μητσοτάκη το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας από την HVA Ιnternational

Παρουσιάζεται στον Μητσοτάκη το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας από την HVA Ιnternational
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκει συζήτησης με τον αντιπρόεδρο επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley Luigi Rizzo (δεν εικονίζεται), στο συνέδριο της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο Λονδίνο τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023. Ο πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με επενδυτές, μέλη της ομογένειας, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, ενώ, σήμερα το πρωί συμμετείχε στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο.

Στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα παρουσιαστεί σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας από τους επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA Ιnternational.

Σημειώνεται ότι υο σχέδιο έχει κατατεθεί υπόψη του πρωθυπουργού από την προηγούμενη Τετάρτη.

Στο σχέδιο θωράκισης της Θεσσαλίας περιγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα. Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.

«Επίσης, περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο στρατηγικής για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη σχετική βιομηχανία ενώ περιέχoνται διάφορα μέτρα και δράσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή» δήλωσε τη Δευτέρα στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιλτιάδης Γκουζούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο χωρίζεται σε επιμέρους ενότητες. «Αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά την κάθε περιοχή, όπως τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, των ορεινών περιοχών αλλά και της λίμνης “Κάρλα”. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την κάθε περιοχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μεμονωμένες προτάσεις: όλα τα σχέδια συνδέονται μεταξύ τους» σημείωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας.

Πάντως, όπως ανέφερε, για να πετύχει ο σχεδιασμός θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια από όλους. «Από την εμπειρία μας σε παρόμοια έργα, όταν ανακοινώνονται σχέδια τέτοιου εύρους και μεγέθους, προκύπτουν αντιρρήσεις από διάφορες πλευρές και σε όλα τα επίπεδα: από δημάρχους ως υπουργούς και από τοπικό ως εθνικό επίπεδο» είπε και κατέληξε «όμως αυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη είναι πως το τελικό ζητούμενο είναι η προστασία, το όφελος και η υγιής ανάπτυξη της περιοχής συνολικά. Σε κάθε αλλαγή επηρεάζονται πολλές πλευρές, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, θετικά ή αρνητικά, όμως στο τέλος και σε βάθος χρόνου η επιδίωξη είναι να ωφεληθούν όλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: