Πασίγνωστη αμερικανική αλυσίδα μπέργκερ «προσγειώνεται» στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα fast food Burger King ξεκινάει από τη Ρόδο την ανάπτυξή της στην Ελλάδα.

Πέρασαν 3,5 περίπου χρόνια από την ανακοίνωση της Burger King ότι έρχεται στην Ελλάδα, με την είδηση τότε να ικανοποιεί τους λάτρεις των μπέργκερ. Ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα εστίασης στον κόσμο (μετά τα Μc Donalds), δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα την εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Πλέον φαίνεται πώς έφτασε ο καιρός καθώς το πρώτο κατάστημα ανοίγει στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Την ανάπτυξη του σήματος μέσω δικαιόχρησης (franchising) έχει αναλάβει η εταιρεία Select Service Partners. Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου έχουν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες για την κατασκευή του καταστήματος, ενώ ήδη έχουν δημοσιευθεί αγγελίες για την πρόσληψη προσωπικού (ταμίες, βοηθοί κουζίνας κ.ά.).

Η ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και η παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων –συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Ρόδου– στη Fraport φέρεται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τελικά της αλυσίδας εστίασης και στην ελληνική αγορά.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ και ανήκει στη Restaurant Brands International Inc., η οποία πραγματοποιεί τζίρο πάνω από 30 δισ. δολ., κατέχοντας ακόμη τις αλυσίδες εστιατορίων Tim Hortons και Popeyes. Συνολικά, ο εν λόγω όμιλος διαθέτει πάνω από 24.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ και σε 100 ακόμη χώρες. Ειδικά τα καταστήματα Burger King δέχονται κάθε μέρα 11 εκατ. επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ήπειρο, η αμερικανική αλυσίδα δραστηριοποιείται ήδη στην Αυστρία, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Φινλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Ρωσία, στην Ισπανία, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στη γειτονική μας Τουρκία.