Πάσχα χωρίς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν γίνεται – 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την τηλεοπτική υπερπαραγωγή

Πάσχα χωρίς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν γίνεται –  5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την τηλεοπτική υπερπαραγωγή
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και φέτος το τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Καθώς έχουμε εισέλθει στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ήταν αδύνατον να λείπει από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες η υπερπαραγωγή του 1977 «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που έρχεται στην prime time ζώνη του ΑΝΤ1 μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00, θα προβληθεί το τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, που αγαπήθηκε από το κοινό.

Η σειρά περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό καστ με πολλούς διάσημους ηθοποιούς της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Robert Powell ως Ιησούς, Olivia Hussey ως Παναγία, Anthony Quinn ως Καϊάφας, και Ian Holm ως Πιλάτος.

Η σειρά αποτελείται από δύο μέρη και συνολικά 4 επεισόδια, με συνολική διάρκεια που υπερβαίνει τις επτά ώρες, καθιστώντας την μια από τις πιο αμφιλεγόμενες τηλεοπτικές παραγωγές της εποχής της.

Την επιβλητική μουσική της σειράς συνέθεσε ο Maurice Jarre, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι έλαβε (και λαμβάνει) θερμής υποδοχής από τους θεατές, υπήρξαν και κριτικοί που την κατηγόρησαν για αντιφατικές ερμηνείες και έλλειψη ακρίβειας στην αναπαράσταση της ζωής του Ιησού.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε

Ατυχήματα κατά την Παραγωγή

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, υπήρξαν αρκετά ατυχήματα και προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών ηθοποιών και ανθρώπων της κινηματογραφικής ομάδας.

Η Αναζήτηση των τοποθεσιών για τα γυρίσματα

Η ομάδα παραγωγής αναζήτησε εντατικά τις ιδανικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένης της παλαιάς πόλης της Ουρβίνο, της Ιταλίας, που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της Ναζαρέτ.

Τα σκηνικά

Οι σκηνές της Παλαιάς Ιερουσαλήμ κατασκευάστηκαν με τεράστια λεπτομέρεια σε ένα στούντιο στο Ρώμη, ενώ άλλες τοποθεσίες όπως οι ερήμοι της Ισραήλ γυρίστηκαν σε πραγματικές ερήμους.

Αλλαγές στο σενάριο

Κατά την παραγωγή, υπήρξαν αλλαγές στο σενάριο και στις σκηνές, ενώ οι ηθοποιοί είχαν την ελευθερία να προσθέτουν ή να αλλάξουν διάφορες γραμμές.

Η επιρροή της σειράς

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η παρακολούθηση της σειράς είχε μεγάλη επίδραση στην πίστη τους και στην κατανόησή τους για τη ζωή του Ιησού.

(Πηγή φώτο: Youtube)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: