PayPal: «Τσεκούρι» σε περίπου 2.500 θέσεις εργασίας

PayPal: «Τσεκούρι» σε περίπου 2.500 θέσεις εργασίας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατά περίπου 9% μειώνεται το εργατικό δυναμικό.

Η PayPal σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 9% φέτος, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Alex Chriss, ο οποίος ανέλαβε τον Σεπτέμβριο, παλεύει με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, τις πιέσεις στα κέρδη και μια σειρά από υποβαθμίσεις από αναλυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κατάργηση θέσεων εργασίας θα επιτρέψει στην εταιρεία να «κινηθεί με την ταχύτητα που απαιτείται για να προσφέρει στους πελάτες μας και να προωθήσει την κερδοφόρα ανάπτυξη», ανέφερε ο Chriss στην επιστολή. «Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τομείς της επιχείρησης που πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουν και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη».

Το επηρεαζόμενο προσωπικό θα ενημερωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την επιστολή, την οποία είδε το Bloomberg News.

Η PayPal, η οποία απασχολούσε περίπου 29.900 εργαζομένους στο τέλος του 2022, ανακοίνωσε έναν παρόμοιο γύρο περικοπών τον περασμένο Ιανουάριο. Η τελευταία κίνηση θα επηρεάσει περίπου 2.500 εργαζόμενους.

Οι μετοχές του γίγαντα των πληρωμών σημείωσαν πτώση άνω του 20% τον τελευταίο χρόνο, καθώς τα κέρδη παραπαίουν και η εταιρεία μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η PayPal ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στον κλάδο των πληρωμών, αλλά οι αντίπαλοί της, όπως η Apple Inc. και η Zelle, έχουν κυριαρχήσει στον χώρο, αφήνοντας την PayPal να αγωνίζεται να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τουλάχιστον τέσσερις αναλυτές υποβάθμισαν τη μετοχή αυτό το μήνα, επικαλούμενοι μια σειρά από ανησυχίες, από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό έως την πίεση στην κερδοφορία.

Ο Chriss δήλωσε στην ενημέρωση για τα κέρδη τρίτου τριμήνου της PayPal ότι η «βάση κόστους και η πολύπλοκη δομή» της εταιρείας επιβραδύνουν την πρόοδο, ένα ζήτημα που σχεδιάζει να αντιμετωπίσει για να ενισχύσει τη λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας. Η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν υπήρχαν πολλά για να γιορτάσουμε» τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Chriss στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα.

Από τότε που ο Chriss ανέλαβε το τιμόνι, διαδεχόμενος τον Dan Schulman, ανανέωσε τους ηγετικούς ρόλους της PayPal και κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να εξορθολογήσει αυτό που εξελίχθηκε σε μια προβληματική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: