Πελώνη: Τι είπε για το «φρένο» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις μετακινήσεις το Πάσχα

Πελώνη: Τι είπε για το «φρένο» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις μετακινήσεις το Πάσχα
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλάει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην ΓΓ Eνημέρωσης & Επκοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως το ΕΣΥ δέχεται ασφυκτική πίεση και πως η «επιστράτευση» ιδιωτών ήταν η ύστατη λύση.

Για το αν θα μπει «φρένο» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Η κα. Πελώνη τόνισε πως «είναι μία δύσκολη περίοδος αυτή. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Την Παρασκευή θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως το ΕΣΥ δέχεται ασφυκτική πίεση και πως η «επιστράτευση» ιδιωτών ήταν η ύστατη λύση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.

Η διαδικασία για τα self tests

« Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε δωρεάν παροχή self test. Κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα επιτήρηση της υγείας τους», ανέφερε η κα. Πελώνη ενώ πρόσθεσε πως τα self tests θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Απριλίου και πως θα καταγράφονται όσοι έχουν θετικό rapid test.

«Τα self test θα προστεθούν στα τεστ που γίνεται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ και θα υπάρξει δυνατότητα καταγραφή των κρουσμάτων. Τα τέσσερα τεστ που δικαιούται ο πολίτης θα είναι δωρεάν», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε και για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Αύξηση των εμβολιασμών από τον Απρίλιο

«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις 6-7 χώρες με τις υψηλότερες ροές εμβολιασμού. Τον Απρίλιο μόνο προβλέπεται να γίνουν 1.5 εκατ. εμβολιασμοί. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 ετών. Ο γενικός πληθυσμός αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα τον Ιούνιο.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των γιατρών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

«Είναι θέμα κοινωνικής και ηθικής ευθύνης των υγειονομικών να κάνουν το εμβόλιο. Εμείς κάνουμε έκκληση να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ήδη έχουμε ανακοινώσει την υποχρεωτική διεξαγωγή δύο rapid test την εβδομάδα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».