Πένυ Ρέτσα (AbbVie): «Το μέλλον είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στις ίσες ευκαιρίες»

Πένυ Ρέτσα (AbbVie): «Το μέλλον είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στις ίσες ευκαιρίες»
«Η διαφορετικότητα, η ένταξη χωρίς αποκλεισμούς, οι ίσες ευκαιρίες στο εργασιακό περιβάλλον αποτελούν τη σύγχρονη προσέγγιση όλων των επιχειρήσεων που έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην ανάπτυξη, στη βιωσιμότητα και στην καινοτομία», αναφέρει η Market Access & External Relations Director της AbbVie, Πένυ Ρέτσα.

Της Πένυ Ρέτσα, Market Access & External Relations Director, AbbVie

H αποµάκρυνση εµποδίων, διακρίσεων και προκαταλήψεων, σήµερα περισσότερο από ποτέ, αποτελεί θεµελιώδη παράµετρο για τους εργαζόµενους και για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, σε µία κοινωνία η οποία χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισµικότητα και την ποικιλοµορφία στο εργασιακό περιβάλλον. Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουµε, έχουµε διαφορετικές απόψεις και εργασιακές εµπειρίες, κουλτούρα και τρόπο ζωής, όµως όλα αυτά συνθέτουν µία µοναδικότητα η οποία καλλιεργεί την ενδυνάµωση, τον σεβασµό και την εκτίµηση µεταξύ των ανθρώπων και µεταξύ των κοινωνιών. Αυτή η µοναδικότητα είναι που µας ωθεί να προχωρήσουµε µπροστά και να εξελιχθούµε. Στο πλαίσιο της κουλτούρας της AbbVie, η διαφορετικότητα και η απουσία αποκλεισµών και διακρίσεων υπερβαίνει όποιον προσδιορισµό φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικής προτίµησης, αναπηρίας, υπόβαθρου ή ψυχικής υγείας. Δεν πρόκειται για µία νέα τάση που χρησιµοποιούµε ως νουθεσία ή που την αξιοποιούµε για να ολοκληρώσουµε µία στρατηγική υποχρέωση. Σεβόµαστε ουσιαστικά τις διαφορετικές αντιλήψεις και το πολιτισµικό, κοινωνικό, ακαδηµαϊκό υπόβαθρο, αντιµετωπίζοντας όλους τους ανθρώπους ισότιµα, µε αξιοπρέπεια και σεβασµό, ώστε να επιτυγχάνουµε όλοι µαζί το καλύτερο που µπορούµε.

H φιλοσοφία µας διέπεται από την αδιάλειπτη προσπάθειά µας να αναγνωρίζουµε και να προλαβαίνουµε την ασυνείδητη προκατάληψη. Είναι µία νοοτροπία που ακουµπά στις θεµελιώδεις αρχές και αξίες της AbbVie, είναι το κύτταρο της εταιρείας µας και µέρος του αληθινού χαρακτήρα µας. Γνωρίζουµε ότι η καλύτερη δυνατή εκδοχή όλων µας επιτυγχάνεται όταν ακούγονται όλες οι απόψεις και όταν ο καθένας από εµάς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του. Ό,τι κάνουµε δεν είναι εύκολο, αλλά επιµένουµε και επενδύουµε σε αυτό γιατί αυτό που επιτυγχάνουµε εµπνέει ελπίδα και αλλάζει ζωές, καθηµερινά. Αυτό µας οπλίζει µε δύναµη και τόλµη ώστε να υπερασπιζόµαστε γενναία τον κώδικα δεοντολογίας µας και να πράττουµε αδιαπραγµάτευτα και µε ειλικρίνεια το ορθό, για την κοινωνία µας, τους ασθενείς µας, την εταιρεία µας, για τους συνεργάτες µας.

Ως µέλη µίας κοινωνίας, οφείλουµε να σεβόµαστε τις διαφορετικές πτυχές, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρίσµατα κάθε ανθρώπου και να προωθούµε τα ανθρώπινα δικαιώµατα και τις ελευθερίες µε γνώµονα την αξιοπρέπεια και τον σεβασµό. Ως εργαζόµενοι στην AbbVie, ο σεβασµός στη διαφορετικότητα είναι πρωταρχικής σηµασίας για τους ανθρώπους, τους ασθενείς µας, τη δραστηριότητά µας. Αφορά στην ενίσχυση των επιδόσεων των συνεργατών µας, στην προώθηση της καινοτοµίας, στη δυνατότητα να είµαστε ουσιαστικά χρήσιµοι, να κατανοούµε τους πελάτες, να διατηρούµε και να αναπτύσσουµε τους ταλαντούχους συνεργάτες µας.

 Στην AbbVie καταρρίπτουµε στερεότυπα και δίνουµε έµφαση ώστε κάθε συνάδελφος να µπορεί να είναι ο εαυτός του στον χώρο εργασίας. Διασφαλίζουµε ώστε να αναγνωρίζεται η αξία κάθε συναδέλφου, να προλαµβάνουµε φαινόµενα διακρίσεων ή φαινόµενα αποκλεισµού από τη λήψη αποφάσεων. Επιδιώκουµε να ελαχιστοποιούµε το άγχος που πηγάζει από τη διαρκή αξιολόγηση και κριτική η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε άδικους χαρακτηρισµούς ή λανθασµένη αξιολόγηση. Στην AbbVie θέλουµε όλοι να νιώθουν την ελευθερία να εκφράζουν τεκµηριωµένα τις απόψεις τους και τα πιστεύω τους, ανεξαρτήτως θέσης στην ιεραρχία.

Η αναγνώριση της διαφορετικότητας έχει σηµασία και για τους ασθενείς µας. Για να αγγίξουµε την καινοτοµία, ώστε οι ασθενείς µας να απολαµβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, µε νέα επαναστατικά φάρµακα για τις µοναδικές προκλήσεις υγείας που αντιµετωπίζουν, απαιτείται ενσυναίσθηση και δηµιουργικότητα. Αυτές προκύπτουν µόνο µέσα από ένα ευρύ φάσµα απόψεων, διαφορετικών τρόπων σκέψης και προσεγγίσεων.

Δεσµευόµαστε να καταβάλλουµε κάθε προσπάθεια για να µεταµορφώνουµε τη ζωή των ανθρώπων και να εµπνέουµε ελπίδα. Στηρίζουµε περήφανα την κοινωνία και επιµέρους κοινότητες και συµβάλλουµε θετικά σε πεδία που υπερβαίνουν ακόµα και τα όρια της δραστηριότητάς µας στον τοµέα της Υγείας.

Είµαστε απολύτως πεπεισµένοι ότι όσα έχουµε δεσµευτεί να πετύχουµε είναι εφικτά µόνο χάρη  στην αποδοχή, στον σεβασµό, στη διαφάνεια και στην αξιοποίηση όλων των δυνάµεων. Έχουµε δεσµευτεί να αναλαµβάνουµε πρωτοβουλίες για να υπερασπιστούµε όσα πιστεύουµε και να διαδραµατίζουµε ενεργό ρόλο για την προώθηση της αλλαγής. Θέλουµε εµείς να είµαστε η αλλαγή, να είµαστε πρωτοπόροι, τιµώντας τις µοναδικές διαφορές κάθε ανθρώπου!