Πενήντα φιλόδοξοι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν CEOs της Adecco για ένα μήνα στη χώρα τους

Πενήντα φιλόδοξοι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν CEOs της Adecco για ένα μήνα στη χώρα τους

Ένα εφαλτήριο για καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας, που θα αναδείξει έναν ταλαντούχο υποψήφιο σε CEO for One Month του Ομίλου Adecco.

Ο Όμιλος Adecco, ηγέτης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, δίνει σε 50 ταλαντούχους και φιλόδοξους νέους την ευκαιρία να γίνουν «CEO για Ένα Μήνα» (‘CEO for One Month’) στις χώρες τους, και να εργαστούν δίπλα στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Adecco. Η διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων άνοιξε σήμερα, 1η Μαρτίου, και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου. Από τον Ιούνιο, οι νέοι που θα επιλεγούν θα ξεκινήσουν να εργάζονται με σκοπό να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας τους. Ένας εξ αυτών θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να γίνει CEO for One Month του Ομίλου Adecco και να εργαστεί για ένα μήνα δίπλα στον Alain Dehaze.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 73 εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως είναι άνεργοι σήμερα – αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με ολόκληρο τον πληθυσμό της Γερμανίας. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η αναντιστοιχία δεξιοτήτων των υποψηφίων σε σχέση με εκείνες που αναζητά η σύγχρονη αγορά εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία πολλών χωρών. Περίπου το 40% των εργοδοτών δηλώνουν ότι η έλλειψη εμπειρίας είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για τη στελέχωση των χαμηλόβαθμων θέσεων εργασίας. Με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Adecco σχεδίασε τα προγράμματα Adecco Way to WorkTM και CEO for One Month. Στόχος είναι η βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας των ταλαντούχων νέων, παρέχοντάς τους πολύτιμη κατάρτιση -με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας- για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους. Αυτό περιλαμβάνει πρακτική άσκηση ενός μήνα δίπλα στους Γενικούς Διευθυντές της Adecco σε 50 χώρες, κατά την οποία θα λάβουν αξιόλογη εμπειρία και θα αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν για να χτίσουν την επαγγελματική τους πορεία, ενισχύοντας το βιογραφικό τους σημείωμα. Ένας ή μία από τους 50 θα έχει την μοναδική ευκαιρία να γίνει CEO for One Month του Ομίλου Adecco και να εργαστεί δίπλα στον CEO του Ομίλου, Alain Dehaze, ενισχύοντας περαιτέρω την εκπαίδευσή του/της μέσω της απόκτησης εμπειρίας εργασίας στο εξωτερικό, πάντα σε ένα οργανωμένο πολυεθνικό περιβάλλον. Η θέση του CEO for One Month του Ομίλου Adecco προσφέρει έναν καλό μισθό που θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από τον ταλαντούχο αυτόν νέο για την περαιτέρω εκπαίδευση και ανάπτυξή του.

«Το CEO for One Month ήταν μια αποκάλυψη», δήλωσε η Ayumi Kunori, Global CEO for One Month 2015. «Δεν ήμουν η καλύτερη στο σχολείο και δεν ήμουν σίγουρη για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα. Αλλά μόλις έκανα την αίτηση, αφοσιώθηκα και παθιάστηκα. Ήταν μία εμπειρία τεράστιας αξίας. Προτείνω στους νέους όλου του κόσμου να δεχτούν την πρόκληση και να προσπαθήσουν. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην επιλεγείτε, τουλάχιστον αυτή τη φορά. Αλλά όλα όσα μάθετε θα σας προετοιμάσουν καλύτερα για την επόμενη ευκαιρία και για τη ζωή σας στη συνέχεια».

Ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco, σχολίασε: «Το μέλλον μας εξαρτάται από τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία των νέων σήμερα. Είναι ευθύνη όλων μας να τους βοηθήσουμε να χτίσουν την καριέρα τους μέσω κατάρτισης, καθοδήγησης και προσφοράς ευκαιριών. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα CEO for One Month. Οι νέοι θα δεχτούν την πρόκληση, θα αποκτήσουν εμπειρία, δίπλα στα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Adecco και θα πάρουν μια γεύση του πώς διοικείται μια εταιρεία με παγκόσμια εμβέλεια. Ανυπομονώ να καλωσορίσουμε τους 50 CEOs for One Month, να μοιραστούμε το όραμά τους και να τους βοηθήσουμε να οικοδομήσουν την καριέρα τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ανέφερε: «Η Adecco Ελλάδας υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα CEO for One Month. Μάλιστα, πέρυσι, η Ελληνίδα CEO for One Month, Ελένη Ζιάκα, κατάφερε να διακριθεί και να περάσει στον τελικό γύρο ανάδειξης του ‘CEO for One Month’ του Ομίλου Adecco. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς απέδειξε έμπρακτα ότι η Ελλάδα διαθέτει πλήθος ταλαντούχων νέων που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο. Όλοι εμείς στην Adecco Ελλάδας αναμένουμε με ανυπομονησία να καλωσορίσουμε τον Έλληνα CEO for One Month για το 2106 και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να μοιραστώ μαζί του τη γνώση και την εμπειρία μου, συμβάλλοντας όσο καλύτερα μπορώ στην εργασιακή του κατάρτιση».

Το πρόγραμμα CEO for One Month ξεκίνησε στη Νορβηγία το 2011. Το 2014, πήρε τη μορφή μιας διεθνούς πρωτοβουλίας του Ομίλου Adecco, προσφέροντας μία θέση Global CEO for One Month δίπλα στον CEO του Ομίλου. Το 2015, περισσότεροι από 18.000 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα CEO for One Month έχει αποδείξει την ικανότητά του να ενισχύει την απασχολησιμότητα και τις ευκαιρίες για τους νέους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Η Paola Ospina από την Κολομβία, η CEO for One Month του Ομίλου Adecco για το 2014, ακολούθησε μία καριέρα στον χώρο του μάρκετινγκ στην Adecco στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Ayumi Kunori, η επιτυχούσα υποψήφια για το 2015, εργάζεται με μερική απασχόληση για την Adecco στην Ιαπωνία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις σπουδές της. Αλλά και ο Ernesto Lamaina και ο Dick Boreel, δύο επιτυχόντες του προγράμματος CEO for One Month για το 2015, προσελήφθησαν από τα κεντρικά γραφεία της Adecco στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Εκτός από το πρόγραμμα CEO for One Month, το Adecco Way to WorkTM στοχεύει στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας και εργασιακής κατάρτισης σε νέους σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν 3.000 θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας δημιουργήθηκαν το 2015. Επίσης, το 2016, θα πραγματοποιηθεί και πάλι το Adecco Street Day. Στις 17 Μαρτίου χιλιάδες εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco σε σχεδόν 60 χώρες θα βγουν στους δρόμους για να προσφέρουν την εξειδίκευση και την καθοδήγηση της Adecco σε υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Για να μάθετε περισσότερα για το πώς να υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα CEO for One Month και για το Adecco Way to Work επισκεφθείτε το www.adeccowaytowork.com