Πέντε φήμες για το μεγάλο γεγονός της Apple

Πέντε φήμες για το μεγάλο γεγονός της Apple
Photo: REUTERS

Στις 10 Σεπτεμβρίου η εταιρεία αποκαλύπτει τα καινούργια της smartphone.

του Τζέι Πι Μανγκαλιντάν

Η περίφημη ανακοίνωση που όλοι περιμένουν από την Apple, ίσως φέρει κάποιες από τις αναβαθμίσεις που θα κάνουν χαρούμενους τους θαυμαστές και τους επενδυτές της εταιρείας.

Το φθινόπωρο σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, όμως για πολλούς τεχνοκράτες αυτός ο Σεπτέμβρης ίσως αποτελέσει απλώς την περίοδο κατά την οποία θα αποκαλυφθεί άλλο ένα εντελώς νέο μοντέλο iPhone. Θα παρουσιάσει άραγε η Apple ένα νέο, φτηνότερο iPhone; Το ακριβότερο μοντέλο θα ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων; Τι άλλο θα δούμε στα καταστήματα;

Μέχρι να λάβουν χώρα οι περίφημες ανακοινώσεις στις 10 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να αρκεστούμε στις φήμες. Ιδού, λοιπόν, οι πιο πρόσφατες που μόλις αλιεύσαμε από την μπλογκόσφαιρα:

1. Ένα εντελώς νέο, φτηνό iPhone
Αλήθεια ή απλώς κουτσομπολιό; Εδώ και κάμποσο καιρό, διάφοροι αναλυτές κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός νέου «φτηνού» iPhone – το οποίο έχει λάβει και την άτυπη ονομασία iPhone 5C. Τον περασμένο Γενάρη, ο αναλυτής Μπράιαν Γουάιτ δήλωσε στο Fortune ότι παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία στην αγορά της Κίνας για ένα τέτοιο προϊόν, όπου ο μέσος καταναλωτής δεν έχει μεγάλο διαθέσιμο εισόδημα. Μία τέτοια συσκευή θα μπορούσε να αντικαταστήσει το παλαιότερο μοντέλο 4S.

2. Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
Όταν η Apple εξαγόρασε πέρυσι την εταιρεία κατασκευής αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων Authen Tec για 350 εκατομμύρια δολάρια, κάποιοι αναρωτήθηκαν με ποιον τρόπο θα μπορούσε μια τέτοια τεχνολογία να ενσωματωθεί στα νέα iPhones, iPads, κλπ. Η KGI Securities ισχυρίζεται ότι το νέο «ακριβό» μοντέλο iPhone – ας το πούμε iPhone 5S – θα ενσωματώνει έναν αισθητήρα που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν log in στη συσκευή πατώντας απλώς το δάχτυλό τους στην οθόνη. Κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμα ασφαλέστερο, ευκολότερο και ταχύτερο από την τρέχουσα μέθοδο εισόδου με την εισαγωγή ενός τετραψήφιου κωδικού.

iPhone 24άρων καρατίων

3. Διαφορετικά χρώματα
Κάποιες φορές, η Apple δείχνει μια προτίμηση στην πολυχρωμία, κι αν δεν το πιστεύετε απλώς κοιτάξτε το iPod Touch ή το iPod nano. Μεγάλο ντόρο, λοιπόν, έχει προκαλέσει η φήμη ότι τα επόμενα iPhones θα προσφέρονται και σε χρώματα εκτός του λευκού και του μαύρου. Το 5C ίσως ντυθεί πολλά από τα χρώματα του Touch ή του nano, ενώ το 5S μπορεί να το δούμε σε χρυσαφί θήκη.

Η Apple χρειάζεται μεγαλύτερο και όχι φθηνότερο iPhone

4. Μεγαλύτερη οθόνη
Όταν η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iPhone 5 το περασμένο φθινόπωρο, ο Τζόνι Άιβ, αντιπρόεδρος σχεδιασμού, εξήγησε γιατί προτιμήθηκαν οι 4 ίντσες: «Κάνοντας την οθόνη ψηλότερη αλλά όχι πλατύτερη, μπορείς να δεις περισσότερο περιεχόμενο αλλά να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς άνετα με το ένα χέρι». Όμως, καθώς οι ανταγωνιστές προσφέρουν τις δικές τους συσκευές, πληθαίνουν οι χρήστες που προτιμούν τις οθόνες των smartphone τους ακόμα μεγαλύτερες. Παρόλο που οι πωλήσεις του 5ιντσου Galaxy S4 της Samsung είναι χαμηλότερες απ’ ότι προέβλεπαν οι αναλυτές, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει 10 εκατομμύρια συσκευές μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του. Στην περίπτωση της Apple, ένα από τα νέα iPone ίσως έχει οθόνη 4,5 ή 5 ιντσών.

5. Νέο iPod Touch
Κάποιοι bloggers ζητούν να μπει ένα οριστικό τέλος στο iPod Touch, όμως το πιθανότερο είναι ότι η Apple δεν θα «σκοτώσει» τη συγκεκριμένη συσκευή στο εγγύς μέλλον. Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει 100 εκατομμύρια Touch από τα τέλη του 2007, όταν και κυκλοφόρησε. Είναι σαφές ότι η ζήτηση για τη συσκευή είναι ακόμα μεγάλη, άρα υπάρχει πιθανότητα η Apple να παρουσιάσει ένα νέο Touch.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες iPhone φωτογραφίες του 2013