Πέντε συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία σας

Πέντε συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία σας
Photo: pixabay.com
Επικεφαλής τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

του Michael Lev-Ram

Οι επικεφαλής των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού έχουν πολλά να συζητήσουν αυτές τις μέρες. Η φροντίδα για τους εργαζόμενους δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εικονικής συγκέντρωσης κορυφαίων γυναικών ανώτερων στελεχών σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, τα στελέχη είχαν πολλά να πουν – και να μοιραστούν.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να καταπολεμήσετε την εξουθένωση

«Σταματήσαμε τις εταιρικές συναντήσεις τις Παρασκευές, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να φύγουν χωρίς να φοβούνται ότι θα τις χάσουν. Αυτό έχει βοηθήσει πολύ». – Ellyn Shook, επικεφαλής ηγεσίας και υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού, Accenture.

Επικοινωνήστε, επικοινωνήστε, επικοινωνήστε. (Και χρησιμοποιήστε τους ανθρώπους σας για αυτό).

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάναμε ήταν να βασιστούμε στους παγκόσμιους ηγέτες των ιστότοπών μας. Κάθε ένας από τους ιστότοπούς μας έχει έναν επικεφαλής και έχουμε ένα ισχυρό δίκτυο, και πραγματικά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας έχουν γίνει μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης. Χρησιμοποιούμε επίσης ομάδες πόρων των υπαλλήλων μας για να υποστηρίξουμε τα μηνύματά μας». – Ruth Cotter, ανώτερη αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ και ανθρωπίνου δυναμικού.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της φυλετικής ανισότητας, ξεπεράστε τα συνθήματα

«Πρώτα πρέπει να κοιτάξεις τι πιστεύεις ως άτομο και μετά να αποφασίσεις ποιος είσαι ως εταιρεία. Και να το δούμε ως επιχειρηματικό πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε τις μετρήσεις σας για να δείτε πού βρίσκεστε και καθορίστε στόχους για το πού θέλετε να πάτε. Το χάσμα είναι εκεί που καθορίζετε τη στρατηγική. Έτσι οι εταιρείες επιλύω καθημερινά επιχειρηματικά προβλήματα». – Kim Seymour, υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού, WW International.

Παρέχετε ευέλικτες λύσεις

«Έχουμε δημιουργήσει ένα μενού ευέλικτων επιλογών ωραρίου από το οποίο μπορούν να επιλέξουν οι διευθυντές προς υποστήριξη των υπαλλήλων τους. Αυτό έχει βοηθήσει πολύ. Όπως και άλλοι, κάνουμε συγκεκριμένες συνεδρίες με όλους τους υπαλλήλους και με διευθυντές για να τους βοηθήσουμε να ανταπεξέλθουν». – Ashley Goldsmith, υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού, Workday.

Επαναξιολογήστε τον τρόπο που αξιολογείτε

«Για τη διαχείριση των επιδόσεων, αποφασίσαμε να τη συνδυάσουμε με τους στόχους μας και να ζητήσουμε από τους υπαλλήλους να μας πουν για ποια τρία έως πέντε πράγματα είναι περισσότερο υπερήφανοι και τι χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο από τον διευθυντή τους. Στη συνέχεια ζητήσαμε από τους διευθυντές να πουν και αυτοί με τη σειρά τους τι χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο από τους υπαλλήλους. Η ελπίδα είναι να ξεκινήσουμε περισσότερο έναν διάλογο και να υιοθετήσουμε την ενσυναίσθηση». – Jill Larsen, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, PTC.