Περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Μυτιλήνη

Περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Μυτιλήνη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα μετανάστευσης και αγροτική παραγωγή.

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών καθώς και την τιμωρία των δουλεμπόρων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη όπου περιοδεύει.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δύναμη και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς της βάσης, που χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και διάσωσης και από τους διερμηνείς που εργάζονται εκεί.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι άνδρες του δικού μας Λιμενικού μαζί με τους ξένους της FRONTEX, αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα αποτροπής. Σημείωσε ακόμη ότι τον Ιούνιο φέτος θα υπάρχει Σύνοδος Κορυφής.

Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες
Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς τους, μέσα στον επόμενο χρόνο υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε κοινό αγροτών ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης και πιο άμεσες ενισχύσεις που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.

-Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

-Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

-Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σαμαράς: «Τώρα γίνεται η μεγάλη επανεκκίνηση της Ελλάδας»

Σαμαράς: «Στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων»