Περιουσίες που ζαλίζουν: Πρώτος μεταξύ των «εκατοντα-δισεκατομμυριούχων» ο Τζεφ Μπέζος

Περιουσίες που ζαλίζουν: Πρώτος μεταξύ των «εκατοντα-δισεκατομμυριούχων» ο Τζεφ Μπέζος
epa07853660 Founder and CEO of Amazon Jeff Bezos participates in the unveiling of an Amazon environmental initiative entitled 'The Climate Pledge', in Washington, DC, USA, 19 September 2019. Amazon's new environmental initiative aims to meet the goals of the Paris environmental agreement ten years early, or in 2040. Amazon has acquired one hundred thousand new electric delivery vehicles as part of that aim. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο ιδρυτής της Amazon.

O πλούτος του CEO της Amazon άγγιξε τα 202 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, καθώς οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν. Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 87 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο.

Η εκρηκτική ανάπτυξη της περιουσίας του Μπέζος οφείλεται στις μετοχές του στην Amazon (AMZN). Η τιμή της μετοχής έκανε άλμα 25% τους τελευταίους τρεις μήνες και 86% μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon το 1994, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τον πλούτο του. Το 2017, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Και τον περασμένο μήνα, η εκτιμώμενη καθαρή του αξία αυξήθηκε σχεδόν στα 172 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας ένα νέο παγκόσμιο υψηλό.

Ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι μόνος: αρκετοί μεγιστάνες τεχνολογίας έχουν γίνει πολύ πιο πλούσιοι κατά την πανδημία, καθώς η ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες των εταιρειών τους συνεχίζει να αυξάνεται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook (FB) Μάρκ Ζούκερμπεργκ έγινε «εκατοντα-δισεκατομμυριούχος», καθώς ο πλούτος του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (TSLA) Έλον Μάσκ, με καθαρή αξία 96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πλησιάζει στον ίδιο τίτλο.

Ο ιδρυτής της Microsoft (MSFT) Μπιλ Γκέιτς το έχει ήδη καταφέρει.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ έγινε επίσης δισεκατομμυριούχος πρόσφατα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του έκαναν ράλι. Ο Κουκ είναι ένα σπάνιο παράδειγμα στελέχους (και όχι ιδρυτή) που μπήκε στις τάξεις κροίσων.

Αν και η Amazon είναι η ναυαρχίδα του Μπέζος δεν είναι η μόνη εταιρεία του. Έχει επίσης την Blue Origin, την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών που ίδρυσε το 2000 και την εφημερίδα The Washington Post, την οποία απέκτησε το 2013.