Περνάει μπροστά ο Καμίνης, μικρότερη η διαφορά της Δούρου

Περνάει μπροστά ο Καμίνης, μικρότερη η διαφορά της Δούρου

UPDATES - Απόκλιση σε σχέση με τα αρχικά αποτελέσματα των exit polls - Τα πρώτα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθήνας. 

Διαφορά συγκριτικά με τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll των 19:00, προκύπτει από την καταμέτρηση των ψήφων σε δήμο Αθηναίων και περιφέρεια Αττικής.

Στο 12,82% των καταμετρημένων ψήφων, η Ρένα Δούρου προηγείται με 23,41% έναντι 22,19% του Γιάννη Σγουρού. Το τελικό αποτέλεσμα του exit poll για την περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το Mega, δίνει προβάδισμα στη Ρένα Δούρου με ποσοστό 24,5%. Ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 22%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 14%, ο Ηλ. Παναγιώταρος με 11%, ο Θ. Παφίλης με 10,5%, ο Π. Χαϊκάλης με 7%, ο Θ. Τζήμερος με 3%, ο Αντ. Γάκης με 2,5%, η Μ. Γιαννακάκη με 2%, η Δ. Κουτσούμπα με 2% και Π. Μαντούβαλος με 2%.

Στο 14,75% των καταμετρημένων ψήφων ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με 21,53% στην Αθήνα και ακολουθούν Γ. Σακελλαρίδης με 19,82% και Αρης Σπηλιωτόπουλος με 17,39%, ενώ πολύ κοντά φαίνεται να βρίσκεται και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης με 15,73%.

Νωρίτερα σύμφωνα με το τελικό exit poll, με ποσοστό 20,5 – 22,5%  υπάρχει ισοπαλία του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνηκαι του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Αναλυτικά, οι υποψήφιοι αναμένεται να λάβουν τα εξής ποσοστά: 

Γαβριήλ Σακελλαρίδης 20,5 – 22,5% – Γιώργος Καμίνης 20,5 – 22,5%, Άρης Σπηλιωτόπουλος 15,0 – 16,5%, Ηλίας Κασιδιάρης 14,0 – 15,5%, Νίκος Σοφιανός 7,0 – 8,0%, Νικήτας Κακλαμάνης 7,0 – 8,0%, Βασίλης Καπερνάρος 3,0 – 5,0%, Πέτρος Κωνσταντίνου 1,0 – 2,0%, Ιωάννα Κοντούλη 0,5 – 1,5%.

Σακελλαρίδης: «Οι Αθηναίοι ψήφισαν για τη μεγάλη αλλαγή»
Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν για την μεγάλη αλλαγή στην πόλη, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και προσέθεσε πως η «Ανοιχτή Πόλη» έδωσε αυτόν τον αγώνα με το πρόγραμμα και το όραμά της, για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, για μια πόλη για όλους.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αποτελεί μια πρώτη δικαίωση, επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης και ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον ίδιο και στον συνδυασμό.

Δείτε τη δήλωση του:

Αντίθετα, τα exit poll φαίνεται πως επιβεβαιώνονται σχετικά με το προβάδισμα του Γιάννη Μώραλη επί του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, με 33,4% έναντι 30,1%  του νυν δημάρχου.

Σε 40 από τους 325 δήμους της χώρας θα γνωρίζουμε σίγουρα από σήμερα ποια θα είναι η νέα δημοτική Αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε τέσσερις δήμους -Τήλου, Σφακίων, Λειψών και Αγράφων- οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχει εκλεγεί ήδη, πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Πρόκειται για τη Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη που ήταν η μοναδική υποψήφια για τον δήμο Τήλου, τον Παύλο Πολάκη που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον δήμο Σφακίων, τον Φώτη Μάγγο μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Λειψών και τον Θεόδωρο Μπαμπαλή μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο Αγράφων.

Επίσης, σε 36 δήμους οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο, οπότε η μάχη θα κριθεί σήμερα το βράδι. Πρόκειται για τους δήμους Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Αλιάρτου, Αμαρίου, Ανατολικής Μάνης, Ανάφης, Αντιπάρου, Αργιθέας στην Καρδίτσα, Αστυπάλαιας στην Κάλυμνο, Βόρειων Τζουμέρκων, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, Ελαφονήσου, Καρπάθου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μεγανησίου στη Λευκάδα, Μεγίστης στη Ρόδο, Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, Νισύρου, Οινουσσών στη Χίο, Οροπεδίου Λασηθίου, Παξών, Παρανεστίου στη Δράμα, Πρεσπών, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τοπείρου στην Ξάνθη, Φολεγάνδρου, Χάλκης στη Ρόδο, Ψαρών, Ιητών (Θήρα).

Διαβάστε ακόμη: 

Η κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Καμίνης: «Θα κόψουμε πρώτοι το νήμα στον δεύτερο γύρο»

Τσίπρας: «Κάνουμε το πρώτο βήμα σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Μεγάλο προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Μπροστά ο Γιάννης Μώραλης στον δήμο Πειραιά

Exit polls: Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές