Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ο. Τζ. Σίμπσον
(FILES) O. J. Simpson sits in Superior Court in Los Angeles on December 8, 1994 during an open court session where Judge Lance Ito denied a media attorney's request to open court transcripts from a 07 December private meeting involving prospective jurors. Final selection of alternate jurors by attorneys in the double murder case is expected later this afternoon. Simpson has died at the age of 76, his family said on April 11, 2024. (Photo by POOL / AFP) Photo: AFP
Ο Ο. Τζ. Σίμπσον συγκλόνισε την κοινή γνώμη το 1994 όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, Nicole Brown και του φίλου της, Ron Goldman.

Πέθανε στα 76 του χρόνια ο Ο. Τζ. Σίμπσον, πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ηθοποιός, που αθωώθηκε στη «δίκη του αιώνα», σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του στο X.

Ο Σίμπσον σόκαρε τις ΗΠΑ στις 14 Ιουνίου του 1994 όταν δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του, Nicole Brown και τον φίλο της, Ron Goldman. To 1995 αθωώθηκε για τη δολοφονία σε μια δίκη που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη, ενώ το 2008, καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας. Αφέθηκε ελεύθερος το 2017.

Ο Σίμπσον είχε διαγνωστεί τους τελευταίους μήνες με καρκίνο του προστάτη και σύμφωνα με το TMZ, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να καταλήξει χθες, Τετάρτη (11/04) στο Λας Βέγκας. Ο O.J., όπως τον φώναζαν όλοι, έδειχνε αδύναμος πριν από το θάνατό του, καθώς σε μια έξοδό του τον Ιανουάριο, όταν εθεάθη να χρησιμοποιεί μπαστούνι.

«Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Orenthal James Simpson, υπέκυψε στη μάχη του με τον καρκίνο. Ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της τις αυτές τις δύσκολες στιγμές» ανέφερε σε ανακοίνωσή τους μέσω Twitter η οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: