Πετυχημένοι επιχειρηματίες που ήταν κάποτε άστεγοι

Πετυχημένοι επιχειρηματίες που ήταν κάποτε άστεγοι
NEW YORK, NY - DECEMBER 04: A person in economic difficulty holds a homemade sign asking for money along a Manhattan street on December 4, 2013 in New York City. According to a recent study by the by the United States Department of Housing and Urban Development, New York City's homeless population increased by 13 percent at the beginning of this year. Despite an improving local economy, as of last January an estimated 64,060 homeless people were in shelters and on the street in New York. Only Los Angeles had a larger percentage increase than New York for large cities. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Ίσως αντλήσετε κι εσείς έμπνευση από αυτές τις ιστορίες σκληρής δουλειάς και επιτυχίας.

του Τζον Ράμπτον

Οι ιστορίες μετάβασης από τη φτώχεια στον πλούτο και την επιτυχία είναι πολλές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται να είστε προνομιούχος για να πετύχετε.

Ιδού τέσσερις απ’ αυτές, που τις έχουμε αντλήσει από τη λίστα Fortune 500:

Κρις Γκάρντνερ

Προτού γίνει γνωστός ως επιχειρηματίας, ομιλητής, διευθύνων σύμβουλος και συγγραφέας, ο Κρις Γκάρντνερ και ο γιος του ζούσαν στο δρόμο, αφότου η γυναίκα του τον εγκατέλειψε. Το οικογενειακό του υπόβαθρο δεν ήταν πολύ καλύτερο, αφού είχε μεγαλώσει σε περιβάλλον ενδο-οικογενειακής βίας, φτώχειας και αλκοολισμού.

Ο ίδιος όμως δεν ακολούθησε αυτό τον δρόμο, καθώς ήθελε κάτι εντελώς διαφορετικό για αυτόν και τον γιο του. Πλέον, είναι επικεφαλής της Gardner Rich LLC με γραφεία σε όλη τη χώρα, και πολύ-εκατομμυριούχος.

Λίντα Σινγκ

Αν και είχε φύγει από το γυμνάσιο κι από το σπίτι της, και ζούσε σε συνθήκες φτώχειας και σεξουαλικής κακοποίησης, η Λίντα Σινγκ κατάφερε να μετασχηματίσει τη ζωή της. Και πλέον έχει γίνει ένα πρότυπο θηλυκής ηγεσίας σε καριέρες και ρόλους στους οποίους σπάνια συναντώνται γυναίκες.

Σήμερα, είναι επικεφαλής της εθνοφρουράς του Μέριλαντ, έχοντας βιώσει δύσκολες καταστάσεις όπως οι ταραχές στη Βαλτιμόρη μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι. Προηγουμένως, ήταν γενική διευθύντρια στην Accenture και στη συνέχεια υποστράτηγος του αμερικάνικου στρατού. Και ο χρόνος που πέρασε στους δρόμους και στο Αφγανιστάν τη δίδαξαν να μην φοβάται να αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές και να δρα σε συνθήκες έντονης πίεσης.

Μάνι Κόσμπιν

Ο Μάνι Κόσμπιν γεννήθηκε στο Ιράν και ξεπέρασε πολλές δυσκολίες για να γίνει τρομερά επιτυχημένος. Η οικογένειά του έφτασε στην Αμερική όταν ήταν έφηβος και πολύ γρήγορα ο ίδιος εντόπισε τις ευκαιρίες για να δουλέψει σκληρά και να δημιουργήσει πλούτο.

Βέβαια, μέχρι να τα καταφέρει πέρασε πολλές νύχτες όπου κοιμόταν στο αμάξι του, άνεργος. Τελικά, πήρε άδεια μεσίτη, στη συνέχεια έστησε μια εταιρεία στεγαστικών δανείων, και πλέον επιβλέπει πολλαπλές εταιρείες εμπορικής εκμετάλλευσης ακινήτων. Κάποτε δεν είχε φράγκο, αλλά πλέον ο Κόσμπιν είναι πάμπλουτος.

Ντάνι Τζόνσον

Η επιτυχία δεν έρχεται πάντα από τα πανεπιστημιακά πτυχία. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Destiny Global, Ντάνι Τζόνσον, απέδειξε ότι μια θαυμάσια ιδέα και η σκληρή δουλειά επαρκούν ώστε να γίνεις από άφραγκη και άστεγη σερβιτόρα μια εκατομμυριούχος, σε μερικά μόλις χρόνια.

Μπήκε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας με μια εταιρεία απώλειας βάρους, κι από τότε η Τζόνσον έχει επεκτείνει την αυτοκρατορία της ώστε να συμπεριλάβει άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, τα οικονομικά τους, και τη ζωή τους. Έχει γράψει πολλά ευπώλητα βιβλία και έχει μοιραστεί την εμπειρία της σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Και καθώς κατάφερε να γίνει πολύ-εκατομμυριούχος η ίδια, δίνει τακτικά χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις προστασίας των παιδιών για να θυμάται από πού ξεκίνησε και πόσα ακόμα μπορεί να πετύχει.

Πηγή: fortune.com