Ποιες εταιρείες «απειλούν» την επιτυχία της Victoria’s Secret;

Ποιες εταιρείες «απειλούν» την επιτυχία της Victoria’s Secret;

Γιατί τα μοντέλα της εταιρείας δεν πείθουν πια;

Χάνει το μονοπώλιο της η Victoria’s Secret σιγά σιγά; Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1977 θεωρείται ο ηγέτης στην αγορά εσωρούχων των γυναικών, με 1,1 δισ. δολάρια σε έσοδα το 2015 με την εταιρεία αναλύσεων IBISWorld να εκτιμά πως κατέχει το 61,8% του μεριδίου της αγοράς.

Αλλά η εταιρεία με τα αισθησιακά εσώρουχα που δίνει έμφαση στα πληθωρικά μοντέλα, βρίσκεται πλέον σε αναμμένα κάρβουνα. Ο βασικός λόγος είναι η αντίδραση των γυναικών εξαιτίας του φώτοσοπ που γίνεται στα μοντέλα.

Παρά το γεγονός ότι η Victoria’s Secret δεν κινδυνεύει να χάσει την κυριαρχία της σύντομα, σύμφωνα με την αναλύτρια εμπορίου, Kristin Bentz, υπάρχουν «δυνατοί» ανταγωνιστές στο παιχνίδι οι οποίοι θα μπορέσουν να «χτυπήσουν» την εταιρεία.

Αναγνωστείς που χρησιμοποιούν πιο φυσικά μοντέλα και πουλάνε πιο πρακτικά εμπορεύματα.

Ας δούμε τους βασικούς ανταγωνιστές:

Aerie

Η Aerie, η μάρκα εσωρούχων της εταιρείας American Eagle, έχει κατακτήσει γυναίκες σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μοντέλα με φυσιολογικές αναλογίες.

Η εταιρεία έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο να ρετουσάρει τις φωτογραφίες των μοντέλων θέλοντας να αναδείξουν το γυναικείο σώμα όπως ακριβώς είναι. Από τότε που ακολούθησαν, μάλιστα, αυτή τη στρατηγική είδαν τις πωλήσεις να εκτοξεύονται στα ύψη!

Adore Me

Πρόκειται για μια online boutique, χωρίς κόστος λειτουργίας καταστημάτων και προσωπικού, που προσφέρει στις γυναίκες πολυτελή εσώρουχα σε όλα τα μεγέθη και σε τιμές προσιτές, ενώ οι πελάτισσες εξοικονομούν χρόνο αφού μπορούν να κάνουν τα πάντα απ’ τον υπολογιστή τους.

Η Adore Me είναι πλέον το Νο 2 εταιρεία λιανικής και το Νο 14 συνολικά στη λίστα του Inc. 5000, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει αυξηθεί εντυπωσιακά με ποσοστό 15,606% σε μόλις τρία χρόνια.

Negative Underwear

Οι δύο φίλες, Lauren Schwab και Marissa Vosper αποφάσισαν να φτιάξουν μια εταιρεία από γυναίκες για τις γυναίκες και να ανατρέψουν την αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν η Negative Underwear με στόχο να πουλήσουν φιόγκων ή push up pads.«Η εμπιστοσύνη είναι το πραγματικό σέξι» εξηγούν.

True&Co.

Η Michelle Lam, CEO και ιδρύτρια της True&Co. ανακάλυψε πως πάνω απ’ το 80% των γυναικών φορούν σουτιέν που δεν τους κάνουν κυρίως επειδή δε ξέρουν τα νούμερα τους.

Η εμπειρία της στο data science την οδήγησε στο να απορρίψει τα παραδοσιακά band και cup size και να επικεντρωθεί στο σχήμα του στήθους της γυναίκας.

THIRD LOVE

Η Third Love επίσης άλλαξε όσα ξέραμε για τα μεγέθη των σουτιέν δημιουργώντας μισά νούμερα, για παράδειγμα A 1/2 , B ½, C ½.

Από την έναρξη της εταιρείας το 2013, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 400% μέσα σε ένα χρόνο, λέει η ιδρύτρια Heidi Zak.