Ποιες εταιρείες προτιμούν οι νέοι;

Απονομή Gen Y Awards και παρουσίαση Ερευνας «Καριέρα και Γενιά Υ, οδηγός επιβίωσης για ιδανικούς εργοδότες».

H Παρουσίαση της Ερευνας «Καριέρα και Γενιά Υ, οδηγός επιβίωσης για ιδανικούς εργοδότες» και η απονομή των βραβείων στις εταιρίες που επιθυμούν να εργαστούν οι νέοι της Γενιάς Υ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο Gazarte, με την αιγίδα του ΣΔΑΔΕ και υποστηρικτές τις Microsoft Hellas, Mondelēz International  και PwC.

Ο Αλέξανδρος Φουρλής, Managing Director του kariera.gr, προλόγισε την εκδήλωση, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους για δεύτερη συνεχή χρονιά το kariera.gr αποφάσισε να συνεργαστεί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση της Ερευνας: το πρώτο website για την ανεύρεση εργασίας στην Ελλάδα επιμένει στην ανάγκη για τη σφαιρική κατανόηση όλων των δεδομένων που αφορούν στην εργασία προς όφελος όσων την αναζητούν, αλλά φυσικά και των εργοδοτών που με αυτό το εργαλείο μπορούν να δημιουργήσουν ιδανικό εργασιακό περιβάλλον. Οι επίκουρες καθηγήτριες Δρ. Ειρήνη Νικάνδρου και Δρ. Λήδα Παναγιωτοπούλου, υπεύθυνες για την Ερευνα, ανέλυσαν διεξοδικά τα αποτελέσματα της έρευνας με πιο εντυπωσιακά τα συμπεράσματα που αφορούν στις αμοιβές σε συνδυασμό όμως πάντα με το ήθος των επιχειρήσεων και την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Αλέξανδρoς Φουρλής, managing director Kariera.gr
Αλέξανδρoς Φουρλής, managing director Kariera.gr

Η Φωτεινή Γαϊτανλή,  Διευθύντρια   Marketing του kariera.gr και συντονίστρια της όλης εκδήλωσης, μετά τη δική της εισαγωγή πέρασε τον λόγο στους εκπροσώπους των βραβευμένων εταιριών, οι οποίοι ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας, τα οράματά τους, τις εργασιακές συνθήκες και το ήθος, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο απαιτούμενο της γενιάς Υ. Ενδεικτικά:

Από την Mondelēz International, η Junior Corporate Affairs Coordinator, Φωτεινή Ζερικιώτη και η Assistant Brand Manager Coffee, Φωτίνα Φαφούτη, εστίασαν στο κλίμα της εταιρίας αλλά και στις καινοτόμες ενέργειες προώθησης των προϊόντων τους.

Από την PwC, ο Human Capital Senior Manager, Βαγγέλης Μπερτσεκάς, τόνισε με υπερηφάνεια το μεγάλο ποσοστό αύξησης προσλήψεων ατόμων της γενιάς Y από την PwC και τη συνεχή εκπαίδευση που προσφέρουν στους εργαζομένους τους.

Η Νίκη Νυκτάρη, HR Manager GR της P&G Hellas
Η Νίκη Νυκτάρη, HR Manager GR της P&G Hellas

Από την P&G Hellas, η HR Manager GR, Νίκη Νύκταρη,  και ο Talent Specialist Greece/Digital Recruiting Europe, Παναγιώτης Μπούρας, επεσήμαναν τη διεθνή δράση της εταιρίας και την εργασιακή ευελιξία: ναι, η παρουσία στο γραφείο δεν αποτελεί τη μοναδική συνθήκη για το καλό αποτέλεσμα- αυτό μπορεί να έρθει και με εργασία από μακριά.

Από την Coca Cola 3 Ε Ελλάδος ΑΒΕΕ, η GR/CY Human Resources Director, Τζίνα Κυβετού, αναφέρθηκε στο μεγάλο πλεονέκτημα της δυνατότητας ανέλιξης, αλλά και αλλαγής θέσης και αρμοδιοτήτων μέσα στην ίδια την εταιρία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Από τη Nestlé  Hellas SA, ο Senior Recruitment Specialist,  Κωνσταντίνος Ζαγοριανός, δήλωσε ότι η εταιρία του υποδέχεται οτιδήποτε νέο έχει να προσφέρει η γενιά Υ.

Από την Εθνική Τράπεζα, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού Ε.Τ.Ε και Ομίλου, Βασίλης Γαβρόγλου, επέμεινε ότι όλοι όσοι θέλουν να πάνε μπροστά αναζητούν τα νέα στελέχη στη γενιά Υ.

Την εκδήλωση έκλεισαν οι Κατερίνα, Αγγελική, Κωνσταντίνος, Χρήστος, Ιωάννα και Αρτέμης, εκπρόσωποι της γενιάς Υ με φρέσκες ιδέες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες καθώς και η αρχιτέκτονας, Κατερίνα Γεωργούλια, που μίλησε για την απόφασή της να εγκαταλείψει μία εξαιρετική καριέρα στο εξωτερικό για να επιστρέψει στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας εύρημα της έρευνας που υπογραμμίζει ότι για λόγους συναισθηματικούς οι νέοι διστάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Οι εταιρίες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

  1. Google
  2. Coca Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ
  3. P&G Hellas
  4. Microsoft Hellas
  5. OTE-Cosmote
  6. ΕΛΑΪΣ– Unilever Hellas Α.Ε.
  7. Mondelēz International
  8. PwC
  9. Nestlē Hellas SA
  10. Εθνική Τράπεζα
Η Νταίζη Θεοδώρου, HR Development Systems Section Manager παραλαμβάνει εκ μέρους της OTE- Cosmote το βραβείο από τη Διευθύντρια Πωλήσεων του Kariera.gr, Μαντώ Πατσαούρα
Η Νταίζη Θεοδώρου, HR Development Systems Section Manager παραλαμβάνει εκ μέρους της OTE- Cosmote το βραβείο από τη Διευθύντρια Πωλήσεων του Kariera.gr, Μαντώ Πατσαούρα

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα ΕΔΩ