Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, τη μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, τη μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019. Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για νίκη των προοδευτικών δυνάμεων έκαναν λόγο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως «μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων» και «μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, τη μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη», αξιολογούν στην Κουμουνδούρου τα αποψινά αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ειδικότερα, κάνουν λόγο για «ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη», που «βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο)».

Από την άλλη, μιλούν για «μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας». Επισημαίνουν ότι στο πολιτικό μήνυμα που έστειλε νωρίτερα με ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, «αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: “Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη”.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον νικητή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «έδωσε τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της». Αναφέρουν ότι «στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και τη συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στη μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στη γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισημαίνουν, παράλληλα, το έτερο σκέλος της αποψινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη: «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για τη νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας».

Επιπλέον, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ήταν «μεγαλειώδης» και η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «με τη θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο». «Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του», προσθέτουν.

Ακόμη οι κομματικές πηγές σημειώνουν ότι «η νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι ήταν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών». «Πολύ σπουδαία η νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο Δήμο Ζωγράφου, όπου έγινε μεγάλη ανατροπή», τονίζουν επίσης.

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας», αναφέρουν οι πηγές του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: