Πιο κοντά από ποτέ το Google smartwatch

Πιο κοντά από ποτέ το Google smartwatch
Photo: REUTERS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα τα «έξυπνα» ρολόγια αναμένεται να αποκτήσουν έναν ακόμη «συμπαίκτη».

Η κούρσα των «έξυπνων» φορετών συσκευών προβλέπεται συναρπαστική και συνάμα δημιουργική. Μετά την παρουσία των τριών τελευταίων δημιουργημάτων από Samsung, Sony και Qualcomm αλλά και τις φήμες που συνοδεύει η σύσταση της νέας δημιουργική ομάδας από την Apple, η Google φέρεται έτοιμη για τη ρελάνς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Google, η πρόταση της Google στον χώρο των smartwatches είναι σχεδόν έτοιμη, με τις λειτουργίες του Google Now να αποτελούν τον «πυρήνα» του νέου της δημιουργήματος, και τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και δικτύωσης μέσω Bluetooth 4.0 να βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητές της.

Η Google δεν έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα σε κινήσεις που περιβάλλονται από άκρα μυστικότητα. Πάντοτε υπήρχαν αρκετές ανεπίσημες φήμες πριν την παρουσίαση ενός νέου προϊόντος της, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Nexus 5.

Παρόλα αυτά, η εξαγορά της WIMM Labs το καλοκαίρι του 2012 -μίας startup ειδικευμένης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας «έξυπνων» φορετών συσκευών- αποκαλύφθηκε μόλις πριν από μερικούς μήνες. Η WIMM είχε ήδη δημιουργήσει το δικό της πειραματικό Android smartwatch, με χαρακτηριστικό τη μετάβασή του από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη λειτουργία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με τις νέες προσθήκες στο Google Now που έκαναν την εμφάνισή τους τον τελευταίο χρόνο, η παρουσία ενός smartwatch από τον τεχνολογικό κολοσσό της Google δεν θα έκανε καμία εντύπωση. Φτάνει να καταφέρει να συνδυάσει την υψηλή τεχνολογία με μία ελαφριά και εύκολη στη χρήση συσκευή-αξεσουάρ.