Πιο σοκολάτα γάλακτος (με 30% λιγότερη ζάχαρη); Γίνεται!

Πιο σοκολάτα γάλακτος (με 30% λιγότερη ζάχαρη); Γίνεται!
Τι και αν είμαστε κλεισμένοι σπίτι; Πλέον μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα ΙΟΝ, με λιγότερη ζάχαρη, χωρίς ενοχές. Μια ακόμα καινοτομία της ΙΟΝ για τους καταναλωτές ΙΟΝ Γάλακτος που θέλουν να μειώσουν την ζάχαρη στην διατροφή τους.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, οδήγησε σε αλλαγές όχι μόνο στον τρόπο που ζούμε και συμπεριφερόμαστε, αλλά και στη διατροφή μας.

Ειδικά αυτή την περίοδο, είναι πολύ εύκολο να υποκύψουμε σε πειρασμούς και διατροφικές ατασθαλίες. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν κάτι γλυκό, και συγκεκριμένα σοκολάτα εν μέσω καραντίνας, αφού πέρα από comfort food, το κακάο, βοηθά πολύ στην ψυχολογία μας. Σύμφωνα με έρευνες, μετά την κατανάλωση σοκολάτας, απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες αποτελούν φυσικά οπιοειδή, τα οποία έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση.

Η…σοκολάτα κάνει τον κόσμο να γυρίζει

Η σοκολάτα δεν αποτελεί μόνο σημαντικό στοιχείο της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνα με έρευνα της Statista, τα έσοδα του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και των σνακ αγγίζει τα 1,2 δισ. δολάρια το 2020 και η αγορά αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, ενώ η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση ανέρχεται στα 23,7 κιλά το 2020.

Στη χώρα μας, η εν λόγω αγορά εμφανίζει έσοδα ύψους 4,3 εκατ. δολαρίων.

Όμως, ο κορωνοϊός μπορεί ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα με τρεις τρόπους: επηρεάζοντας άμεσα την παραγωγή και τη ζήτηση, δημιουργώντας νέες αλυσίδες εφοδιασμού, και επηρεάζοντας οικονομικά τις επιχειρήσεις και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Συγκεκριμένα όσον αφορά τη σοκολάτα, έρευνα του FMCG Gurus’ U.S. αποκαλύπτει μια αύξηση της τάξεως του 38% την καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, κάτι που όπως υποστηρίζουν 3 στους 4 συμμετέχοντες στην έρευνα, οφείλεται στο ότι αναζητούν στιγμές παρηγοριάς στην καθημερινότητά τους. Τα προϊόντα σοκολάτας, υποστηρίζουν, τους βοηθούν να χαλαρώσουν, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένου άγχους και αβεβαιότητας.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους σοκολατένια σνακ, αλλά να τα προσαρμόσουν, ώστε να είναι πιο υγιεινά. Στο πλαίσιο της έρευνας του FMCG Gurus’ U.S., αναφέρεται πως το 79% των καταναλωτών παγκοσμίως στοχεύει να κάνει πιο υγιεινές επιλογές όσον αφορά το φαγητό τους λόγω της πανδημίας.

Γίνεται τελικά να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα χωρίς ενοχές;

Όπως δήλωσε στο Fortune Greece, εκπρόσωπος της ΙΟΝ, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αυξημένο ενδιαφέρον στην αγορά για προϊόντα με μειωμένη ή καθόλου ζάχαρη. Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στην σειρά σοκολατών με Stevia που λάνσαρε η ΙΟΝ πριν τέσσερα χρόνια.

«Ο κλάδος της σοκολάτας, και ιδιαίτερα τα πλακίδια σοκολάτας, είναι μια πολύ σταθερή και παραδοσιακή αγορά στην Ελλάδα, και το τελευταίο διάστημα, τα προϊόντα με stevia έχουν φτάσει σε ένα μερίδιο αγοράς 2,5-3%», κάτι που υπογραμμίζει τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, όπως επίσης και την είσοδο ενός διαφορετικού τύπου προϊόντος, μιας πιο «υγιεινής» σοκολάτας. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, και γι’ αυτό η ΙΟΝ, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας «αυξάνει χρόνο με τον χρόνο την προϊοντική της γκάμα, με νέα λανσαρίσματα προϊόντων με λιγότερη ζάχαρη, με stevia ή και χωρίς ζάχαρη».

Τι σημαίνει αυτό για τα κλασικά brands της εταιρείας που έχουμε λατρέψει; Συνήθως οι εταιρείες είναι διστακτικές να «πειράξουν» μια επιτυχημένη συνταγή, που έχει αγαπηθεί από το κοινό. Όμως, η περίπτωση της ΙΟΝ δεν είναι μια από αυτές.

Έτσι, στην αναζήτηση της τέλειας ισορροπίας μεταξύ της κλασικής γεύσης της σοκολάτας γάλακτος και της υγιεινής διατροφής, η ΙΟΝ λάνσαρε πρόσφατα την ΙΟΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με 30% λιγότερη ζάχαρη.

Η απόφαση του να αλλάξει η διαδικασία παραγωγής της σοκολάτας γάλακτος ώστε να περιοριστεί η περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ήταν ένα στοίχημα για την εταιρεία, καθώς το κοινό έχει αγαπήσει εδώ και 60 χρόνια την κλασική ΙΟΝ Γάλακτος, αλλά βασικός γνώμονας του εγχειρήματος ήταν να διατηρηθεί αναλλοίωτη η γεύση του προϊόντος, με μοναδική διαφορά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Η επιτυχία της εν λόγω προσπάθειας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο πολύ ισχυρό τμήμα R&D της ΙΟΝ, που διαθέτει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία, και έχει αναλάβει να εξελίσσει τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα και να δημιουργεί νέες γεύσεις για τους καταναλωτές.

Η νέα ΙΟΝ Γάλακτος -30% ζάχαρη δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες, ή υποκατάστατα ζάχαρης και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση από την ΙΟΝ, για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τις γνωστές και πλούσιες γεύσεις των προϊόντων της χωρίς ενοχές. Μάλιστα, η σοκολάτα γάλακτος ήταν μόνο η αρχή, καθώς η εταιρεία στοχεύει στην επέκταση της σειράς σοκολατών με λιγότερη ζάχαρη, το επόμενο διάστημα.

Εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, σοκολάτα σημαίνει ΙΟΝ

Σήμερα, η ΙΟΝ, μία επιχείρηση 100% ελληνική, μεγαλώνει, εξελίσσεται, και δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει ιστορία, αλλά και μέλλον.

Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, με περίπου 950 εργαζομένους και με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Πρόκειται για μια εταιρεία που αυξάνει το μερίδιο αγοράς, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της αγοράς των σοκολατοειδών, είναι ανταγωνιστική και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολυεθνικές εταιρείες στο κομμάτι της τεχνογνωσίας και στην αύξηση των προϊόντων.

Η απόλαυση δεν γνωρίζει σύνορα, γι’ αυτό και η ΙΟΝ αναπτύσσει διαρκώς και επιτυχώς την εξαγωγική της δραστηριότητα από τη Δύση ως την Ανατολή, και από το Ην. Βασίλειο, τη Γερμανία και τον Καναδά, μέχρι την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, την Κίνα και την Αυστραλία.