Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής – Μήνυμα του 112 – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής – Μήνυμα του 112 – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον οικισμό Καποτά στο Μενίδι, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα. Μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά όπου η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια. Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη. αυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Γλυκά Νερά Αττικής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους των Γλυκών Νερών Αττικής.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Γλυκά Νερά

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα Γλυκά Νερά η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

-Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)

-Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)

-Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)

-Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)

-Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: