Πυροβολισμοί με έναν τραυματία σε τέμενος κοντά στο Οσλο

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία σε τέμενος κοντά στο Οσλο
epa07766554 Police on a site of a shooting inside the al-Noor Islamic center mosque in Baerum outside Oslo, Norway, 10 August 2019. According to reports, one person has been shot after a gunman stormed al-Noor Islamic center mosque. A perpetrator has been arrested. EPA/TERJE PEDERSEN NORWAY OUT
Βρέθηκε νεκρή σε σπίτι συγγενής του δράστη.

Το πτώμα μιας γυναίκας, η οποία έχει συγγένεια με τον φερόμενο δράστη της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε χθες, Σάββατο, σε τέμενος κοντά στο Όσλο, εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε ένα σπίτι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

«Θεωρούμε ότι είναι ένας ύποπτος θάνατος. Η νεκρή γυναίκα συνδεόταν με τον άνδρα που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρούνε Σολντ σε συνέντευξη Τύπου. «Είχε οικογενειακούς δεσμούς» μαζί του, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός αξιωματικός Ρόαρ Χάνσεν ανέφερε ότι ένα άτομο βρέθηκε νεκρό σε ένα σπίτι κοντά στο Όσλο, μια ανακάλυψη που τόνισε ότι συνδέεται με την επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο.

Ο υπεύθυνος του τεμένους είπε σε νορβηγικά ΜΜΕ ότι ο δράστης, ένας λευκός άνδρας, ήταν βαριά οπλισμένος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο.

«Ένας δικός μας τραυματίστηκε από σφαίρες από έναν λευκό άνδρα, που φορούσε κράνος και στολή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τεμένους Ιρφάν Μουστάκ, στην τοπική εφημερίδα Budstikka.

Σύμφωνα με τον Μουστάκ, το θύμα είναι ένας 75χρονος πιστός.

«Ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά των Νορβηγών, εισέβαλε στο τέμενος, οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και περίστροφα (…). Έσπασε μια γυάλινη πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ανέφερε ότι «παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων».

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» επισήμανε στο NRK ο υπεύθυνος επικοινωνίας των PST Μάρτιν Μπέρνσεν.