Πείτε αντίο στις πλαστικές σακούλες

Πείτε αντίο στις πλαστικές σακούλες

Πώς οι καταναλωτές θα αντικαταστήσουν τα καθημερινά πλαστικά προϊόντα με ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις.

H Κατ Νούρι έχει μια σχέση αγάπης και μίσους με το πλαστικό υλικό.

«To πλαστικό είναι ένα μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ωστόσο, όσο πιο πολύ το χρησιμοποιούμε, τόσο πιο πολύ βλάπτουμε τον εαυτό μας αλλά και το περιβάλλον», δήλωσε η Νούρι.

Έτσι η ίδια αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Την Πέμπτη, παρουσίασε μια σειρά από σακούλες για σάντουιτς, κατασκευασμένες πλήρως από σιλικόνη, ένα φυσικό υλικό που δημιουργείται από άμμο, βράχους και οξυγόνο.

Όπως οι πλαστικές σακούλες έτσι και οι σακούλες σιλικόνης είναι πλήρως αεροστεγή.

Κι ενώ 20 εκατ. πλαστικές σακούλες καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής των ΗΠΑ κάθε μέρα, η Νούρι εγγυάται ότι οι τσάντες της είναι επαναχρησιμοποιήσιμες για τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ μπορούν να καταψυχθούν, να τοποθετηθούν σε φούρνο μικροκυμάτων, ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

Οι σακούλες έρχονται με διάφορα σχέδια ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Φεβρουάριο στο διαδίκτυο και το Μάρτιο σε καταστήματα λιανικής πώλησης .

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Κατ Νούρι έχει ως στόχο εδώ και μια δεκαετία να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τα καθημερινά πλαστικά προϊόντα με ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις και είναι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει με τη χρήση της σιλικόνης.

Η Νούρι ίδρυσε την Modern Twist το 2005 και τα προϊόντα που κατασκευάζει έχουν ως βάση τη σιλικόνη: σουβέρ, μια ποικιλία βρεφικών ειδών, δοχεία τροφίμων, κύπελλα, κα.

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό να ξέρω που βάζω το φαγητό μου», σημείωσε η Νούρι.

Σήμερα η Modern Twist είναι κερδοφόρα, με τα έσοδά της να αγγίζουν τα περίπου δέκα εκατ. δολάρια το χρόνο, ενώ τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερους από 4.000 εμπόρους λιανικής πώλησης σε όλην τη χώρα.