Πείτε «όχι» στην Google

Εσείς θα ελέγχετε πλέον τον λογαριασμό σας. 

Ο λογαριασμός στο Google+ είναι ίσως από τα ελάχιστα κοινωνικά δίκτυα στα οποία οι χρήστες αναγκάστηκαν να προσχωρήσουν παρά τη θέληση τους.

Η Google «ανάγκαζε» τους κατόχους Gmail να μπουν στους «κύκλους» του Plus προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο email τους. Το Google+ με αυτό τον τρόπο συνδεόταν αυτόματα με κάθε υπηρεσία που συνεργάζεται η Google (βλ. YouTube), κάτι που ήταν ελαφρώς… ενοχλητικό.

Οι χρήστες πλέον δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργούν λογαριασμό Google+ όταν εγγράφονται στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

GooglePlus

Επιλέγοντας το «No, thanks» οι χρήστες θα μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να αρχίσουν να στέλνουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα.

Ο εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως άλλαξαν την επιλογή δημιουργία λογαριασμός, με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί να εισέλθει στο Google+ είτε κατά τη διάρκεια δημιουργίας Gmail είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή που θα θελήσουν να μοιραστούν δημόσιο περιεχόμενο (όπως κάποιο βίντεο στο YouTube).