Πιθανή μείωση του στόχου για το έλλειμμα θα συζητήσει η ιταλική κυβέρνηση

Πιθανή μείωση του στόχου για το έλλειμμα θα συζητήσει η ιταλική κυβέρνηση
Picture of a statue in front of the Quirinale palace, Italian presidential residence, with the Italian and the European Union flag on the roof, on March 21, 2013 in Rome. Italian President Giorgio Napolitano began two days of consultations with political leaders yesterday in a bid to determine who should be given the mandate to form a new government in the eurozone's third largest economy. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)

Η Ρώμη κινδυνεύει να υποβληθεί σε μια πειθαρχική διαδικασία από τους Ευρωπαίους εταίρους της μετά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού της για το 2019.

Η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί η πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας.

Η Ρώμη, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, κινδυνεύει να υποβληθεί σε μια πειθαρχική διαδικασία από τους Ευρωπαίους εταίρους της μετά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού της για το 2019, αναθεωρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους σε σχέση με αυτούς που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.