Πιτσιλής: Ελεγκτικές και διωκτικές υπηρεσίες συνεργάζονται άψογα για τη πάταξη της φοροδιαφυγής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος μας οι σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι τα μικροποσά, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ.

Η εισπραξιμότητα αποτελεί βασικό στόχο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο ΑΠE ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πιτσιλής.

«Σκοπός μας είναι να μην σπαταλούνται ανθρώπινοι πόροι και να είμαστε αποτελεσματικοί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τελικά να εισπράττονται έσοδα από τους ελέγχους» τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Αναφερόμενος στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται ο κ. Πιτσιλής επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με συνέπεια το πλαίσιο των διατάξεων για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε με τέτοια έκταση και με τέτοια διασπορά και με στόχευση τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι τα μικροποσά. Αυτό λοιπόν πέρασε ένα μήνυμα ότι η φορολογική διοίκηση είναι παρούσα. Πολύ καλή συνεργασία επίσης υπήρξε και με άλλες ελεγκτικές και διωκτικές υπηρεσίες όπως με την οικονομική αστυνομία και είναι πολύ σημαντικό διότι πέρασε ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ και ότι δεν θα αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται όπως γινόντουσαν».

Στέλνοντας μήνυμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις αλλά και σε όσους δέχονται να μην λαμβάνουν αποδείξεις, ο κ. Πιτσιλής δηλώνει «ό,τι νομίζουμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης το πληρώνουμε διπλό και τρίδιπλο με άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους όσους ασχολούνται με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να καταλάβουν την αξία της συμμόρφωσης και της εφαρμογής του νόμου. Η ισονομία και ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός που θα επιτρέψει την ανάπτυξη με δίκαιους όρους τη χώρα».

«Η έννοια μας είναι να λειτουργούμε με ισονομία και δικαιοσύνη» επισημαίνει ο κ. Πιτσιλής και συνεχίζει: «Να είμαστε αυστηροί στην παραβατικότητα. Να είμαστε όμως αρωγοί και στην επιχειρηματική προσπάθεια που είναι επίσης πολύ σημαντικό»