Πλαίσιο Computers: Το success story που ξεχωρίζει 54 χρόνια

Πλαίσιο Computers: Το success story που ξεχωρίζει 54 χρόνια
Μέσα σε 54 χρόνια από τη δημιουργία της, η Πλαίσιο Computers έχει εδραιωθεί ως ένα από τα success stories της ελληνικής αγοράς. Σήμερα, συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία, να καινοτομεί και να αναπτύσσει τους #plaisiopeople.

Η Πλαίσιο Computers είναι ένα αδιαμφισβήτητο success story της ελληνικής αγοράς και αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands στην Ελλάδα. Είναι συνδεδεμένη στη συνείδηση των καταναλωτών με την τεχνολογία αιχμής, την άριστη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, την άμεση και αξιόπιστη διανομή. Η επιτυχία της εδράζεται σε σταθερές όπως οι 1.500 άνθρωποί της, η πολυεπίπεδη επιχειρηματική της στρατηγική, η συνεχής δημιουργία καινοτομίας στην αγορά, καθώς και οι συνεχείς επενδύσεις.

Η Πλαίσιο Computers, η οποία, έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη πορεία 54 ετών, συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και αναδεικνύεται για 5η συνεχή χρονιά ως μία από τις «Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα». Η κατάταξή της στην 5η θέση αποτυπώνει ότι ο διαχρονικός της στόχος για δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή και μίας μοναδικής εμπειρίας αγοράς και εξυπηρέτησης όχι μόνο έχει εκπληρωθεί, αλλά παράλληλα εξελίσσεται.
Η εταιρεία εξακολουθεί να εστιάζει στην αριστεία του omnichannel μοντέλου της (e-shop, τηλεφωνικό κέντρο, κατάστημα, B2B πωλήσεις), στη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών της, στην επέκταση σε νέα προϊόντα και προϊοντικές κατηγορίες, στη δημιουργία νέων καταστημάτων, στη συνεχή βελτίωση των logistics, τα οποία αποτελούν σήμερα πρότυπο λειτουργίας για την αγορά, και φυσικά στην αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών, που δημιουργούν νέες, συνεχώς καλύτερες εμπειρίες στους καταναλωτές της.

Για να μπορέσει να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της, επενδύει συνεχώς, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ανάπτυξή της, με το επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο ανακοίνωσε στις αρχές του έτους να ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου έως το 2026.

Το 2023 αποτελεί μια χρονιά που η Πλαίσιο δημιουργεί. Προχώρησε στα εγκαίνια δύο πρότυπων καταστημάτων, στο The Mall Athens και το Ηράκλειο Κρήτης, με σκοπό να μυήσει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στην «εμπειρία Πλαίσιο». Βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στις ανάγκες των πελατών της, με τη νέα υπηρεσία παράδοσης κατά τις απογευματινές ώρες (17:00 – 22.00), η οποία συνδυάζεται με την υφιστάμενη δυνατότητα των καταναλωτών να παρακολουθούν απευθείας την εξέλιξη της παραγγελίας τους, γνωρίζοντας την ακριβή ώρα παράδοσης 30 λεπτά πριν. Συνέχισε να επενδύει στους ανθρώπους της, που αποτελούν διαχρονικά το πιο ενεργό μέρος της επιτυχίας της.

Για την Πλαίσιο η δύναμή της είναι οι άνθρωποί της και η ανοδική πορεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτούς. Βασική μέριμνά της είναι οι συνεργάτες να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά στην αγορά. Γι’ αυτό, μόνο την τελευταία χρονιά, η εκπαιδευτική ταχύτητα αυξήθηκε και επενδύθηκαν πάνω από 50.000 ανθρωποώρες σε προγράμματα που έχουν ως στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη.

Έχοντας δημιουργήσει μηχανισμούς εκπαίδευσης που αφορούν από το coding έως τα leadership skills, έχει καταφέρει το 86% του senior management της σήμερα να προέρχεται από μια διαδικασία εσωτερικής ανέλιξης. Ενδυναμώνοντας έτσι τους ανθρώπους της, η Πλαίσιο κατάφερε για ακόμα μία χρονιά να διατηρήσει αυτό το σημαντικό στοιχείο της κουλτούρας της, το «promotion from within», παρέχοντάς τους διαφορετικά career paths και αναβάθμιση σε ρόλους ευθύνης.

Παράλληλα, αποδεχόμενη τον διευρυμένο ρόλο της ως ενεργού κομματιού της κοινωνίας, διατηρεί την εθελοντική ομάδα «Πλάι σου», η οποία συγκροτείται από ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία, αποτελούμενη από πάνω από 300 εθελοντές, υλοποιώντας δράσεις ώστε να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και να αθροίζει τη δύναμή της σε κοινωνικούς σκοπούς.
Ταυτόχρονα, με όραμα την ενασχόληση των παιδιών με τη δημιουργική και όχι την καταναλωτική πλευρά της τεχνολογίας, έχει δημιουργήσει τoν διαγωνισμό «Plaisiobots: The Race». Με τον διαγωνισμό να εξελίσσεται σε σημαντικό θεσμό για τη Ρομποτική, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τις φυσικές επιστήμες, τη Ρομποτική, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, και παράλληλα να καλλιεργήσουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Στόχος είναι να δημιουργούν ρομποτικά πρωτότυπα, ενώ κατά την πρώτη διεξαγωγή του οι μαθητές και φοιτητές που κέρδισαν ταξίδεψαν στη Βοστώνη και το πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Για το 2023, ο διαγωνισμός, ο οποίος είναι εν εξελίξει, θα ταξιδέψει τις νικήτριες ομάδες στο CERN της Ελβετίας.

Για την Πλαίσιο, μέρος της αποστολής της είναι η εύρεση νέων τρόπων που θα αξιοποιήσουν την προστιθέμενη γνώση από τη μεγάλη εμπειρία της στην αγορά, ώστε να επιστραφούν στην κοινωνία όλα τα εφόδια και τα εργαλεία που έχουν κάνει την ίδια καλύτερη και έχουν εξασφαλίσει τη συνεχή και σταθερή ανοδική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα.