Πλέον θα νοικιάζουμε δωμάτια σε ξενοδοχεία με το λεπτό

Πλέον θα νοικιάζουμε δωμάτια σε ξενοδοχεία με το λεπτό

Η ιδέα αυτή έχει στόχο να προσελκύσει πελάτες που χρειάζονται ένα δωμάτιο για λίγες μόνο ώρες.

H εταιρεία ενοικίασης ακινήτων Airbnb έχει αναδειχθεί ως μια οικονομική δύναμη, επιτρέποντας στους ανθρώπους να μετατρέψουν τον επιπλέον χώρο στα σπίτια τους σε μετρητά. Αλλά τί γίνεται με τα ξενοδοχεία;

Όπως φαίνεται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με λίγη πίστη μερικά ξενοδοχεία στο Σαν Φρανσίσκο έχουν ήδη ένα πλάνο προκειμένου να συγκεντρώσουν επιπλέον έσοδα, υιοθετώντας την ενοικίαση δωματίων ανά λεπτό, σε συνεργασία με τη startup επιχείρηση Recharge.

Η ομάδα της Recharge δημιούργησε τη συγκεκριμένη υπηρεσία απευθυνόμενη κυρίως σε επιχειρηματίες ταξιδιώτες, οι οποίοι χρειάζονται συχνά ένα διάλειμμα ή πρέπει να εργαστούν στο ενδιάμεσο μιας συνεδρίασης. Η ιδέα αυτή έχει στόχο να προσελκύσει πελάτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να πληρώνουν μια ολόκληρη διανυκτέρευση, όταν απλά χρειάζονται ένα δωμάτιο για λίγες ώρες.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά το Recharge όπως τα Starbucks«, δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Emmanuel Bamfo, αναφερόμενος στους ανθρώπους που επισκέπτονται τις καφετέριες με τις ώρες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο διαδίκτυο.

Το νέο αυτό εγχείρημα των ξενοδοχείων είναι παρόμοιο με τις βραχυπρόθεσμες υπηρεσίες ενοικίασης γραφείων, οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες τους να νοικιάζουν έναν ιδιωτικό χώρο, κυρίως γραφεία, για 30 λεπτά μέχρι και μια ολόκληρη μέρα, ώστε να ξεκουραστούν ή να εργαστούν.

Μέχρι στιγμής, το Recharge έχει συνεργαστεί με πολλά ξενοδοχεία στο Σαν Φρανσίσκο, μεταξύ των οποίων και τα Hyatt Regency, Stanford Court και Park Central Hotel.

Για να κλείσουν ένα δωμάτιο, οι πελάτες πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή και να επιλέξουν τα διαθέσιμα πιο κοντινά στον προορισμό τους ξενοδοχεία. Κατά την άφιξή τους, κάνουν check-in στη ρεσεψιόν και μετά μπορούν να επισκεφθούν το δωμάτιό τους, να κοιμηθούν, ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τις ανέσεις του ξενοδοχείου, όπως το γυμναστήριο.

Μόλις ολοκληρώσουν τη διαμονή τους, κάνουν check-out μέσω της εφαρμογής. Ωστόσο, εάν προσπαθήσουν να εξαπατήσουν το ξενοδοχείο, δηλώνοντας ότι διέμειναν λιγότερη ώρα στο δωμάτιο, κινδυνεύουν με πρόστιμο 250 δολαρίων.

Από την πλευρά τους, τα ξενοδοχεία μέσω του Recharge μπορούν με περισσότερη ευκολία να ελέγχουν τις κινήσεις των πελατών, καθώς και τη διαχείρηση των διαθέσιμων δωματίων τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Την ιδέα αυτή «υπογράφουν» ο Bamfo και οι συνιδρυτές του Will Johnson και Chris Lo, την οποία και επινόησαν πριν ένα χρόνο.