«Πληγωμένος» ο Φρανσουά Ολάντ από τις αποκαλύψεις της Τριερβελέρ

REUTERS

Με αγανάκτηση εκφράζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας για τις κατηγορίες που διατυπώνει σε βάρος του στο βιβλίο της η πρώην συζυγός του.

«Αυτή την επίθεση για τους φτωχούς, τους πιο αδύναμους, την έζησα σαν ένα πλήγμα για όλη μου τη ζωή (…). Σε όλα τα καθήκοντά μου, σε όλες τις αποστολές μου, δεν σκεπτόμουν παρά να βοηθώ και να εκπροσωπώ αυτούς που υποφέρουν. Ουδέποτε ήμουν με την πλευρά των ισχυρών, αν και δεν είμαι εχθρός τους, αλλά ξέρω από πού προέρχομαι», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες για περιφρονητικά σχόλια σε βάρος των φτωχών που διατυπώνει για εκείνον στο βιβλίο της η πρώην σύζυγός του.

«Εσείς πιστεύετε ότι ξέχασα από πού προέρχομαι; Ο παππούς μου, από τη μητέρα μου, ράφτης με καταγωγή από τη Σαβοΐα, ζούσε με την οικογένειά του σε ένα μικρό δυάρι στο Παρίσι. Ο παππούς μου, από τον πατέρα μου, ήταν δάσκαλος από φτωχή αγροτική οικογένεια της βόρειας Γαλλίας. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να περιφρονήσω το περιβάλλον απ’ όπου βαστούν οι ρίζες μου, που είναι ο λόγος ύπαρξής μου;», δήλωσε με αγανάκτηση ο Ολάντ, μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur.

Στο βιβλίο της Ευχαριστώ για τη στιγμή, η πρώην «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, από την οποία ο Ολάντ χώρισε τον Ιανουάριο, γράφει: «Ο Ολάντ παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι πλούσιοι. Στην πραγματικότητα, στον πρόεδρο δεν αρέσουν οι φτωχοί. Ο ίδιος, άνθρωπος της αριστεράς, δηλώνει κατ΄ιδίαν: ‘οι ξεδοντιάρηδες’ πολύ περήφανος για το χιούμορ του».

«Ναι, έχω συναντήσει ανθρώπους στις χειρότερες δυσκολίες, που είχαν ταλαιπωρηθεί από τη ζωή. Δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα δόντια τους. Αυτό είναι το σημάδι της έσχατης δυστυχίας. Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνάντησα, τους βοήθησα, τους υποστήριξα», δήλωσε ο Ολάντ στο Nouvel Observateur. «Δεν θέλω να ειπωθεί ή να γραφεί ότι αδιαφορώ για τα κοινωνικά δεινά, γιατί αυτό είναι ένα ψέμα που με πληγώνει».

Ο Ολάντ είχε ήδη αντιδράσει όταν εκδόθηκε το βιβλίο της πρώην συντρόφου του στις 5 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Βρετανίας. «Ουδέποτε θα δεχτώ να τεθεί υπό αμφισβήτηση αυτό που αποτελεί τη δέσμευση της ζωής μου», είχε δηλώσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο: τα ποσοστά δημοτικότητάς του στο ναδίρ -μόλις το 13% των Γάλλων τον εμπιστεύονται- οικονομική στασιμότητα, υψηλή ανεργία, διαφωνία από τη αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Διαβάστε ακόμη:

«Οι ξεδοντιάρηδες» και άλλα μυστικά του Ολάντ στη φόρα

Τα «μαγικά χρόνια» της Τριερβελέρ στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ

Ολάντ: Ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Αντάρτικο» ετοιμάζουν αρκετοί Γάλλοι σοσιαλιστές βουλευτές

O Ολάντ είναι τουλάχιστον…δημοφιλής στο Amazon Γαλλίας