Τα «μαγικά χρόνια» της Τριερβελέρ στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ

Τα «μαγικά χρόνια» της Τριερβελέρ στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας αφηγείται παραστατικά στο νέο της βιβλίο τη στιγμή που έμαθε για την απιστία του συζύγου της.

Με τίτλο «Ευχαριστώ γι’ αυτήν τη στιγμή» (Merci pour ce moment) κυκλοφόρησε σήμερα το βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, από το οποίο δημοσιεύτηκαν μερικά αποσπάσματα χθες στο εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος αφηγείται στο βιβλίο τα «μαγικά χρόνια» της στο πλευρό του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και τον τρόπο που έζησε, «ισοπεδωμένη» όπως δηλώνει, το τέλος της σχέσης τους. Η Τριερβελέρ, που έχει χωρίσει επισήμως με τον Γάλλο πρόεδρο από τον Ιανουάριο, αφηγείται κυρίως πώς έμαθε για την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

«Η είδηση Ζουλί Γκαγέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. (…) Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (…) Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου», γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύεται από το Paris Match.

Στην πορεία η Τριερβελέρ αναφέρει ακόμη πως τους μήνες που ακολούθησαν ο Ολάντ της έστελνε καθημερινά μηνύματα, ζητώντας από εκείνην να δειπνήσει μαζί του και να του δώσει μία ευκαιρία «Θα σε κερδίσω ξανά σαν να ήσουν εκλογές», φέρεται να ανέφερε σε ένα από αυτά τα μηνύματα ο Γάλλος πολιτικός.

Το περιοδικό, το οποίο είναι εργοδότης της δημοσιογράφου, δημοσιεύει και τρία άλλα αποσπάσματα: ένα στο οποίο η Τριερβελέρ αφηγείται τις πρώτες αντιδράσεις του Φρανσουά Ολάντ όταν ο μελλοντικός αρχηγός του κράτους πληροφορήθηκε, το 2011, τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του σοσιαλιστή αντιπάλου του, του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ένα άλλο για τη ζήλεια της Μισέλ Ομπάμα («Χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική ζηλιάρα», γράφει η Τριερβελέρ), ενώ ο Aμερικανός πρόεδρος φωτογραφιζόταν με την πρωθυπουργό της Δανίας στη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα, και ένα τελευταίο στο οποίο περιγράφει μια ξαφνική είσοδο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην συζύγου του αρχηγού του κράτους, στη διάρκεια ενός τετ-α-τετ της με τον Ολάντ σε εστιατόριο.

«Όσον αφορά τα κρατικά απόρρητα, ο Φρανσουά Ολάντ μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η Βαλερί μιλάει για έρωτες, για ρήξεις και για πάθη», συνοψίζει η δημοσιογράφος Κατρίν Σβάαμπ στις στήλες του γαλλικού περιοδικού.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου το «τέλος της κοινής ζωής του» με την Βαλερί Τριερβελέρ.

Διαβάστε ακόμη:

Οριστικό τέλος της σχέσης Ολάντ – Τριερβελέρ

Η απιστία του Ολάντ έστειλε την Τριερβελέρ στο νοσοκομείο

Μπορεί ο έρωτας να ανεβάσει τις «μετοχές» του Ολάντ;