Ποια είναι η πρώην αεροσυνοδός που έγινε η πρώτη γυναίκα CEO στην Japan Airlines

Ποια είναι η πρώην αεροσυνοδός που έγινε η πρώτη γυναίκα CEO στην Japan Airlines
Japan Airlines' Senior Managing Executive Officer Mitsuko Tottori (R), who will become the president of the carrier from April 1, and current president Yuji Akasaka pose for the media during a press conference in Tokyo on January 17, 2024. Japan Airlines said on January 17 it will name its first woman president, a former cabin crew who is setting an extremely rare example of becoming a female leader at a major Japanese firm. (Photo by JIJI Press / AFP) / Japan OUT Photo: AFP
Πρώτη της δουλειά θα είναι να αποκαταστήσει το όνομα της αεροπορικής εταιρείας μετά από ένα σπάνιο ατύχημα στο οποίο σώθηκαν από θαύμα οι 379 επιβάτες.

Την Μιτσούκο Τοτόρι, πρώην αεροσυνοδό και πρώην υπεύθυνη του τμήματος διαχείρισης εμπειρίας πελατών, διόρισε η Japan Airlines στη θέση της προέδρου.

Σημειώνεται ότι είναι μάλιστα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η 59χρονη Τοτόρι, θα αναλάβει το τιμόνι της αεροπορικής τον Απρίλιο, καθώς η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από τη σύγκρουση της πτήσης 516 με αεροσκάφος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Οι 379 επιβαίνοντες του αεροσκάφους των Japan Airlines, το οποίο είχε τυλίχθεί στις φλόγες σε αεροδρόμιο του Τόκιο, διασώθηκαν όλοι ως εκ θαύματος, αλλά όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα μέλη του αεροπλάνου της ακτοφυλακής με το οποίο συγκρούστηκε, έχασαν τη ζωή τους. Το πλήρωμα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας πιστώθηκε ότι έσωσε ζωές, ενεργώντας αποφασιστικά για να ανοίξουν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης όταν το σύστημα ενδοεπικοινωνίας χάλασε.

«Έχω επικεντρωθεί στην ασφαλή λειτουργία των πτήσεων ως αεροσυνοδός και θα προσπαθήσω να το έχω κατά νου και από εδώ και στο εξής», δήλωσε η Τοτόρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο. «Είμαι υπερήφανη για το πλήρωμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τοτόρι η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό της Japan Airlines το 1985, θα αντικαταστήσει τον Yuji Akasaka, ο οποίος θα γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μετά την αναδιάρθρωση.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σχεδιάζει να εγγράψει χρέωση ύψους 15 δισεκατομμυρίων γιεν (103 εκατ. δολαρίων) για την απώλεια του αεροσκάφους Airbus SE A350-900 που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το ατύχημα της 2ας Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι η απώλεια θα καλυφθεί από την ασφάλεια.

Η Japan Airlines θα πρέπει να αγοράσει ένα νέο αεροσκάφος αφού το αεροσκάφος της καταστάφηκε από τη φωτιά που ακολούθησε τη σύγκρουση, δήλωσε ο Akasaka.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ο αερομεταφορέας θα λάβει μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη του περιστατικού αφού προσδιοριστεί η αιτία του ατυχήματος στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Akasaka. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η επικοινωνία μεταξύ ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και αεροσκαφών «παραμένει αναλογική», δημιουργώντας κινδύνους για τον κλάδο.

Η πτήση της Japan Airlines προσγειωνόταν στον ίδιο διάδρομο όπου ετοιμαζόταν να απογειωθεί το De Havilland Canada Dash 8 της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να παραδώσει προμήθειες για τα θύματα του σεισμού που έπληξε τη βορειοδυτική Ιαπωνία μια ημέρα πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: