Ποιος είναι ο χρήστης @X του Τwitter που νόμιζε ότι θα βγάλει εκατομμύρια από τον Έλον Μασκ

Ποιος είναι ο χρήστης @X του Τwitter που νόμιζε ότι θα βγάλει εκατομμύρια από τον Έλον Μασκ
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Elon Musk απέσπασε τον πολυπόθητο λογαριασμό @X από χρήστη του Twitter, προσφέροντας απλώς μια συνάντηση με στελέχη ως αποζημίωση.

Ο Gene Hwang ήλπιζε ότι είχε πετύχει διάνα όταν ο Elon Musk μετονόμασε το Twitter σε X.

Γνωστός στην πλατφόρμα με τη διεύθυνση @X, ο χρήστης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ήταν πρόθυμος να συζητήσει την παραχώρηση του ελέγχου του λογαριασμού που είχε πλέον σημαντική αξία για τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας – έναντι τιμήματος, φυσικά.

«Θα πουλούσα αν με προσέγγιζαν, νομίζω», δήλωσε ο Hwang, σύμφωνα με την Telegraph. «Υποθέτω ότι εξαρτάται από την προσφορά».

Πολλοί χρήστες του Twitter διατηρούσαν επίσης την ελπίδα ότι θα μπορούσε να εξαργυρώσει την προνοητική επιλογή του 16 χρόνια νωρίτερα να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο λογαριασμό του Twitter που τώρα είναι περιζήτητο από τον Musk για το rebrand του.

Όλο αυτό δεν είναι χωρίς προηγούμενο, καθώς ορισμένοι λογαριασμοί με ένα μόνο γράμμα που διατηρούνται από τις πρώτες κιόλας ημέρες της πλατφόρμας θεωρούνται πολύ προσοδοφόροι. Ένας χρήστης, ο Naoki Hiroshima, ισχυρίστηκε ότι του προσφέρθηκαν 50.000 δολάρια για το @n λογαριασμό του.

Δυστυχώς, η ευκαιρία αποδείχθηκε πολύ καλή για να είναι αληθινή: Το γεγονός ότι ο Hwang κατείχε τον λογαριασμό, δεν τον έκανε δικό του για να τον πουλήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξίσου εύκολα όπως η πλατφόρμα αναστέλλει τους λογαριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού προσφέροντας ελάχιστα ένδικα μέσα, η ομάδα διαχείρισης του Musk απλά έδιωξε τον Καλιφορνέζο από το ψηφιακό του σπίτι στο X.

Ούτε προσφέρθηκε καμία αποζημίωση – τουλάχιστον καμία με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Σύμφωνα με τον Hwang, η εταιρεία προσέφερε στον φωτογράφο την ευκαιρία να συναντήσει την ίδια ακριβώς ομάδα διαχείρισης που τον έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες από τον λογαριασμό που χρησιμοποιούσε για πάνω από μια δεκαετία. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε αυτό;

Η X του Musk ήταν επίσης πρόθυμη να του δώσει δωρεάν μερικά προϊόντα για τα προβλήματα που μπορεί να του προκάλεσε.

«Απλώς πήραν τον λογαριασμό», επιβεβαίωσε ο Hwang στην βρετανική εφημερίδα. Η κίνηση ήταν ασυνήθιστη, δεδομένου ότι το Twitter είχε δεσμευτεί να μην κατάσχει λογαριασμούς χρηστών, εκτός αν υπήρχαν πιθανά ζητήματα εμπορικών σημάτων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα για την επιχείρηση.

«Έστειλαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλεγε ότι είναι ιδιοκτησία του ‘Χ’, ουσιαστικά», δήλωσε στην εφημερίδα. Στο τέλος, ωστόσο, ο Hwang έδειξε κατανόηση σχετικά με την αναγκαστική «έξωση», την οποία παραδέχτηκε ότι φοβόταν ότι θα μπορούσε να συμβεί. «Τέλος καλό, όλα καλά», ενημέρωσε τον λογαριασμό του σε μια ανάρτηση που έχει ήδη συγκεντρώσει 11 εκατομμύρια προβολές και 113.000 likes.

Οι οπαδοί του πρέπει τώρα να ενημερώνονται για τις απόψεις του Hwang μέσω ενός άλλου, κάπως λιγότερο κομψού λογαριασμού: @x12345678998765.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com