Πόλεμος δηλώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «στήριξη» Σγουρού

Πόλεμος δηλώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «στήριξη» Σγουρού

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ένα» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κεδίκογλου: Η ΝΔ δεν θα μπορούσε να στηρίξει άλλον υποψήφιο. Διακαναλικό debate ζητά η Ρένα Δούρου.

«Παρ’ ότι η ΝΔ σημείωσε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητα των περιφερειών και δήμων, αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους θριαμβολογίες» , είπε στον ραδιοσταθμό ΒήμαFm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει στον β’ γύρο στην περιφέρεια Αττικής τον Γιάννη Σγουρό και στον δήμο Αθηναίων τον Γιώργο Καμίνη, λέγοντας, «Θα ήταν ποτέ δυνατόν να στηρίξουμε κάποιον που ζητάει την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανατροπή της κυβέρνησης; Θα ήταν δυνατόν να στηρίξει ποτέ η κυβέρνηση έναν τέτοιο υποψήφιο;».

«Για παράδειγμα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αν είχε περισσότερο χρόνο, θεωρούμε ότι θα έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Από την αρχή, ένα μέρος αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Σγουρό και, εξ αντικειμένου, αυτό δυσχέραινε από την αρχή την επιλογή των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στον δήμο της Αθήνας, η ΝΔ πλήρωσε έναν γαλάζιο διχασμό. Άν αθροίσετε τα ποσοστά του κ. Σπηλιωτόπουλου και του κ. Κακλαμάνη, η ΝΔ θα μπορούσε να είναι όχι μόνο στον β’ γύρο, αλλά και πρώτη στον β’ γύρο», επισήμανε.

Την ίδια ώρα, στο κομματικό επιτελείο της Κουμουνδούρου επικαλέστηκαν παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, κατά του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

«Ο κ. Σαμαράς, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, έσπευσε να στηρίξει τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής, κ. Σγουρό, επιβεβαιώνοντας ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι ένα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αλλά, δεν ξέρουμε αν έχει ρωτήσει τον κορυφαίο υπουργό του κόμματός του, κ. Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε ότι “η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα…. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος”. Αναμένουμε τη συνέχεια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διακαναλικό debate ζητά η Ρένα Δούρου
Τη διεξαγωγή διακαναλικού debate με τον Γιάννη Σγουρό προτείνει η Ρένα Δούρου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής «για την ουσιαστικότερη ενημέρωση των πολιτών της Αττικής, ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, η “Δύναμη Ζωής” προτείνει τη διεξαγωγή διακαναλικού debate, με τους κανόνες ανάλογων συζητήσεων όπως διεξάγονταν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Fortune

Μάχη σε 12 μεγάλους δήμους

Tα τελικά αποτελέσματα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας βιάστηκε να πανηγυρίσει»

Τσίπρας: «Ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα» το μήνυμα των εκλογών