Η πολιτική σταθερότητα ο βασικός στόχος λέει η ΔΗΜΑΡ

Η πολιτική σταθερότητα ο βασικός στόχος λέει η ΔΗΜΑΡ

Το ευρωψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης και ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικές λύσεις.

«Μας ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την επιτυχή έξοδο από την κρίση όσο και για την μετέπειτα πορεία της ανασυγκρότησης. Όμως η σταθερότητα δεν ισοδυναμεί με συντηρητικές πολιτικές. Είμαστε υπέρ μιας σταθερότητας  για τον πολίτη, την ασφάλειά του, τον προγραμματισμό της ζωής του- όχι σταθερότητα ως παγίωση των ανισοτήτων», είπε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία».

Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να το στηρίξουν ώστε να σταλεί, όπως είπε, ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής και για να ισχυροποιηθεί η πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό και να προχωρήσουν παντού δημοκρατικές προοδευτικές αλλαγές.

Στόχος είναι να συμμετέχει η «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους στόχους και διακριτές επιλογές, είπε ο κ. Κουβέλης και επεσήμανε ακόμη ότι επιδίωξη είναι «μια επιτυχία που θα αναδείξει τη “Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία” σε κύρια δύναμη ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, ώστε να  διαδραματίσει ένα δημιουργικό και καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

«Ο τόπος χρειάζεται τον πόλο των προοδευτικών αλλαγών, τον διακριτό χώρο μεταξύ της συντηρητικής  δεξιάς και της  αριστεράς  των παρωχημένων κρατικίστικων ιδεών. Ο τόπος χρειάζεται την προοδευτική κεντροαριστερά που δεν θα ενσωματώνεται στη συντηρητική παράταξη και δεν θα αφομοιώνεται από αυτή. Που θα προωθεί προοδευτικές λύσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση από την κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτό έγινε όταν κυριάρχησε η δεξιά ατζέντα, ενώ για το αν θα ξαναέμπαινε σε κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν επιλέγουμε εμείς τους κομματικούς συσχετισμούς. Εμείς επιλέγουμε τις πολιτικές με τις οποίες  συμπράττουμε. Και ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς που να μην μπορούν χωρίς εμάς. Τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλουμε πράγματα. Συγκεκριμένα όμως – όχι γενικά», ενώ πρόσθεσε, τέλος, ότι η παρουσία της είναι χρήσιμη και απαραίτητη για την πορεία του τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Βόμβα Κουβέλη: Ο Μπαλτάκος μας απειλούσε, «στηρίξτε ή θα συνεργαστούμε με τη Χ.Α»

Για «τακτικισμό» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης