Πολιτικός σεισμός στη Γαλλία: Δύο υπουργοί κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει τώρα άγνοια για τις κατηγορίες ωστόσο οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν ήδη βγει στους δρόμους σε σκληρές διαμαρτυρίες.

Πολιτικό σεισμό στην Γαλλία προκαλεί η επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν να τοποθετήσει στον χθεσινό ανασχηματισμό στις θέσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών δυο άνδρες που ο ένας κατηγορείται για βιασμό από το 2018 και ο άλλος για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει τώρα άγνοια για τις κατηγορίες ωστόσο οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν ήδη βγει στους δρόμους σε σκληρές διαμαρτυρίες. Για «ανασχηματισμό της ντροπής» κάνουν λόγο οι οργανώσεις των φεμινιστριών στη Γαλλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο από τους νέους υπουργούς του Μακρόν κατηγορούνται για βιασμό και σεξισμό. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί στο παρελθόν, βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστική διαμάχη, καθώς συνεργάτης του υποστηρίζει πως τη βίασε το 2009. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει ήδη από το 2018, αλλά τέθηκε στο αρχείο πριν καν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Αλλά και ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και σεξισμό.