Porsche Mission E: Η νέα των ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων

Porsche Mission E: Η νέα των ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων

Η Porsche Mission E παρουσιάστηκε στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η Porsche εκμεταλλεύεται την μεγάλη τεχνογνωσία της από τους αγώνες, για να δημιουργήσει νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Η γερμανική μάρκα που κατασκευάζει πανάκριβα αυτοκίνητα στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πρωτοτύπου αυτοκινήτου Mission E. Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο, το οποίο ανοίγει νέους δρόμους στην εξέλιξη των ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η νέα πρόταση έχει ισχύ 600 ίππων, η οποία προέρχεται από δυο ηλεκτροκίνητες μονάδες ειδικών προδιαγραφών. Οι μονάδες παραγωγής ισχύος είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο που κέρδισε το LeMans την 919 Hybrid και έχουν το πλεονέκτημα να ανακτούν ενέργεια από το φρενάρισμα.

Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,5΄΄ ενώ τα 200χλμ./ώρα έρχονται σε 12″. Ο χρόνος γύρου που πέτυχε στο Nordschleife του Nürburgring είναι κάτω από το όριο των 8 λεπτών.

Η τετρακίνηση ενεργοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες κατά την διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου. Η ροπή κατανέμεται αυτόματα σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ενώ σημαντικό ρόλο στην κίνηση παίζει και η ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Δυο ακόμη στοιχεία που δείχνουν την πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στους τομείς της αυτονομίας και της ταχύτητας φόρτισης: Η δυνατότητα του σπορ αυτοκινήτου να κινείται για πάνω από 500 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση. Η ικανότητα του συστήματος φόρτισης να αποκτά μέσα σε 15 λεπτά μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αρκεί για να κινηθεί το αυτοκίνητο σε περίπου 400χλμ.

Η μπαταρία, είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου και βασίζεται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία ιόντων λιθίου. Καλύπτει όλο το μήκος του μεταξονίου και έτσι το βάρος της κατανέμεται ανάμεσα στους δύο άξονες ομοιόμορφα. Επίσης, το κέντρο βάρους παραμένει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Και οι δύο αυτοί παράγοντες ενισχύουν σημαντικά τις επιδόσεις και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.