Πώς μπορεί το SEO να εκτοξεύσει την επιχείρησή σας

Πώς μπορεί το SEO να εκτοξεύσει την επιχείρησή σας
Business presentation on laptop in cafe, marketing. Modern advertising technologies. Young woman shows the goods to the customer
Το SEO είναι ίσως η σημαντικότερη τακτική του digital marketing.

Το SEO είναι μία λέξη με 3 μόλις γράμματα, τα οποία όμως είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε μία επιτυχημένη online παρουσία για την εταιρεία σας. Μπορεί να έχετε ακούσει κάποια πράγματα για το SEO (search engine optimization) αλλά ξέρετε πως λειτουργεί και ποιες είναι οι καλύτερες στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε;

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε ακριβώς σε αυτό. Θα ρίξουμε δηλαδή μία εκτενέστερη ματιά στην διαδικασία του SEO, στις στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με βάση αυτό, καθώς και στο πως μπορείτε να βελτιώσετε γενικότερα την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Πώς Λειτουργεί το SEO;

Το SEO είναι ίσως η σημαντικότερη τακτική του digital marketing. Εν ολίγοις, μέσω αυτής της τακτικής marketing μπορείτε να ενισχύσετε τόσο την διάδοση του ονόματος της εταιρείας σας διαδικτυακά, όσο και την απήχηση που θα έχει η σελίδα σας, μέσω των μηχανών αναζήτησης, όπως το Google.

Στην ουσία το SEO είναι μία σειρά από διάφορες στρατηγικές βελτιστοποίησης του περιεχομένου της σελίδας σας, το οποίο θα οδηγήσει τις μηχανές αναζήτησης να αξιολογήσουν το περιεχόμενο της σελίδας σας και να την ανεβάσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης (λήμματα) που αντικατοπτρίζουν λέξεις-κλειδιά σχετικές με τον τομέα σας.

Ποια Είναι η Ιδανική Στρατηγική SEO για την Επιχείρηση σας;

Το SEO έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα του περιεχομένου όσο και με την ποσότητα. Οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν πάντα να παρέχουν τα πιο σχετικά και ποιοτικά αποτελέσματα απαντώντας στην εκάστοτε αναζήτησή μας.

Έτσι, ένα ποιοτικό, εκτενές και σωστά κατασκευασμένο περιεχόμενο (είτε γραπτό είτε εικονικό) έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί ψηλά στη λίστα των λημμάτων.

Φυσικά όπως αναφέραμε και παραπάνω το SEO διαθέτει μία σειρά από στρατηγικές και ενέργειες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως:

  • Ανάλυση λέξεων-κλειδιών (keywords)
  • Χρήση backlinks, εξωτερικών και εσωτερικών συνδέσμων – Link building 
  • Δημιουργία εκτενούς περιεχομένου (τουλάχιστον 1000 λέξεων στις περισσότερες περιπτώσεις)
  • Συνεχείς ανανεώσεις στα περιεχόμενα της σελίδας

Τις περισσότερες φορές, το πιο σημαντικό εργαλείο με το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε είναι η ανάλυση των keywords. Με απλά λόγια, πρέπει να βρείτε ποιες είναι οι λέξεις με τις οποίες το κοινό θα κάνει μία αναζήτηση σχετική με το προϊόν ή τον κλάδο σας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και σε άλλες στρατηγικές του SEO όπως το link building. Οι σελίδες σας στο διαδίκτυο είναι καλό να έχουν πάντα συνδέσμους που οδηγούν σε αυτές από άλλες πλατφόρμες-σελίδες (backlinks) αλλά και συνδέσμους που βρίσκονται και ενισχύουν την δική σας σελίδα (authority και internal links).

Γίνεται λοιπόν εμφανές πως η δημιουργία βελτιστοποιημένου περιεχομένου είναι ό,τι πιο σημαντικό για το SEO. Το καλό είναι πως το περιεχόμενο σε μία σελίδα δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά γραπτό. Μπορεί (και πρέπει) να αφορά ταυτόχρονα και εικόνες, βίντεο, ηχητικά κλιπ, κλπ.

Με λίγα λόγια, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να δημοσιεύσετε ποιοτικό περιεχόμενο το οποίο να βοηθάει πραγματικά το κοινό σας (target audience) με απαντήσεις που ψάχνουν να βρουν σχετικές με το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε.

Πώς Μπορεί το SEO να Βελτιώσει την Σελίδα σας;

Εφόσον χρησιμοποιήσετε τακτικές SEO στην σελίδα σας, μετά από κάποιο διάστημα θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα που αφορούν την οργανική επισκεψιμότητα της σελίδας σας. Αυτή η επισκεψιμότητα θα οφείλετε καθαρά στο ότι η σελίδα σας θα εμφανίζεται σταδιακά πιο ψηλά σε συγκεκριμένα αποτελέσματα αναζήτησης του Google.

Επιπλέον, το SEO βοηθάει τη σελίδα σας να προσεγγίζει πιο στοχευμένο κοινό. Μέσω του SEO, τα άτομα που θα επισκέπτονται την σελίδα σας θα έχουν κάνει μία στοχευμένη αναζήτηση που θα τα οδηγήσει στην επιχείρησή σας, παρουσιάζοντάς σας ως αυθεντία (authority) στον τομέα δράσης σας.